SP verbaasd over sponsoring WML: Red Bull Crushed Ice

De SP zet grote vraagtekens bij de sponsoring van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) van het Red Bull Crashed Ice World Championship. De Limburgse waterleidingmaatschappij levert 1,2 miljoen liter drinkwater voor de aanleg van de ijsbaan die maar een paar dagen wordt gebruikt. Volgens de SP wordt hiermee schoon drinkwater verspild, en wil dat de provincie ingrijpt.

De SP is van mening dat WML in de eerste plaats voor goed en goedkoop drinkwater voor de Limburgers moet zorgen. Het waterleidingbedrijf hoeft niet stoer te gaan doen door een commerciƫle ijsbaan van water te voorzien. Terwijl overal wordt gesproken over het besparen van water, geeft WML het verkeerde voorbeeld door onzorgvuldig met drinkwater en het geld van de Limburgse huishoudens om te springen.

De provincie is samen met de gemeenten aandeelhouder van WML. In totaal bezit de provincie ruim 20% van de aandelen. De provincie kan dus samen met de gemeenten invloed uitoefenen op het beleid van WML. De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het provinciebestuur gesteld. WML moet zich bezighouden met de levering van schoon en goedkoop drinkwater. Niet meer en niet minder. aldus de SP.

Bron: weblog Thijs Coppus

Lees ook: De reactie van WML: Waarom WML ‘Red Bull Crashed Ice’ sponsort.