Scrub jij plasticvrij?

Na iedere douchebeurt een beetje plastic de zee in
Het leven in de Noordzee heeft het zwaar door onze scrubgewoontes. Zonder dat we het weten spoelen we na iedere douchebeurt plastic de zee in. Vissen zien dit aan voor plankton. Hiervoor waarschuwt Stichting De Noordzee die onlangs de actie startte ‘Ik scrub plasticvrij’ om mensen te wijzen op het gebruik van plasticvrije verzorgingsproducten.”Feitelijk ben je elke keer wanneer je zo’n product gebruikt plastic aan het verspreiden. Veel van dit plastic komt zo in zee terecht”, aldus Stichting de NoordZee.

Alternatieven? Anijszaadjes, zand, zout of kokos
Stichting De Noordzee heeft de producenten van deze verzorgingsproducten gevraagd om alle plastic deeltjes te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven, zoals anijszaadjes, zand, zout of kokos. Dit werd vroeger ook al gebruikt.

Check de lijst met producten waarin plastic zit of kijk op het etiket
Tot die tijd is het belangrijk dat wij geen verzorgingsproducten met plastic meer gebruiken. Ook jij kunt helpen om een einde te maken aan de plastic soep in zee. Check de lijst met producten die je beter niet kunt gebruiken, of kijk op het etiket of er plastic in zit! Op de achterkant noemen ze deze plastics: Polyethylene (PE), Polypropylene (PP) en Polyethylene terephtalate (PET).

Lijst met producten die plastic bevatten.pdf

Bron: NoordZee.nl

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
3 Reactie's
 • Floor
  Geplaatst op 18:45h, 01 november

  Heey, er staat wel een lijst met de producten waar wèl plastic in zit, maar is het niet handiger om ook een ‘goede’ lijst te maken, of een tip waar je ‘goede’ producten wel kunt vinden? Mensen zijn namelijk gemiddeld bestwel lui en dit zou het zoeken wel veel makkelijker maken…

 • wetapwater
  Geplaatst op 22:06h, 01 november

  Dag Floor,

  Een goed idee om producten waar geen plastic in zit in kaart te brengen. Wij gaan het eens neerleggen bij Stichting Noord Zee en houden onze ogen open in de winkel. Thx!

 • Rituals
  Geplaatst op 17:46h, 02 november

  Graag willen wij jullie het volgende informeren:
  In de meeste scrub producten gebruiken wij inmiddels alternatieven als bamboo of rijstdeeltjes, natuurlijk silica, of himalaya- of grof zeezout. In een aantal oudere skincare producten komt microplastic nog voor, maar zal op den duur verdwijnen.
  Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben ingelicht.
  Met vriendelijke groet, Het Rituals Team

Geef een reactie