Schoon water in de derde wereld

In landen als India, Bangladesh, Srí Lanka en Nigeria is schoon drinkwater niet vanzelfsprekend. Hier koken de mensen vaak het water of ze kopen gebotteld water. Zowel het koken als flessenwater zijn niet milieuvriendelijk. Unilever brengt deze landen een betaalbare oplossing om aan schoon kraanwater te komen.

Pureit voor derde wereld

De Pure-it

 

Duurzaamheid in opkomende economieën
In de opkomende economieën zijn er steeds meer mensen die schoon gebotteld water kunnen betalen. “Dat is beter dan water koken, maar het transport kost energie en het tillen is niet comfortabel”, zegt Willem Uijen in de Telegraaf (22-5-2013), vicepresident supply chain Mexico & Cariben bij Unilever. “Niemand vindt het prettig om die zware waterflessen naar huis te dragen.”

Schoon drinkwater in ontwikkelingslanden
Pure-it zuivert al het water wat je erin stopt en voorkomt hiermee ziektes als maagklachten en diarree. Het apparaat verwijdert vuil, pesticiden, parasieten, virussen en bacteriën en maakt het water helder en reukloos. Daarnaast bespaar je met de Pure-it plastic afval, olie en transport van wegwerpflessen en de Co2 uitstoot van het koken van water. De Pure-it kost 900 Indiase Roepies (€12.71).