MevrouwMinder: ‘Review KRNWTR drinkfles’

Een tijdje terug plaatste ik een stukje over de actie van WeTapWater om kraanwater op de horecakaart te plaatsen. Ik werd bijna meteen gemaild door de organisatie. Of ik misschien het flesje KRNWTR wilde uitproberen. Maar natuurlijk! En omdat vandaag tijdens de No Impact Week water centraal staat leek het mij leuk om geheel ontopic een review over deze stoere fles te plaatsen.

Wat meteen opvalt is de robuustheid. De fles is gemaakt van roestvrij metaal, dat sterk is maar toch licht aanvoelt en heeft een stoere opdruk. Ik vind de tekst KRNWTR goed gevonden. Je laat op een leuke manier zien dat je kraanwater drinkt én promoot. Sommigen zullen het meteen herkennen als hét flesje van WeTapWater en anderen zien een flesje met de tekst kraanwater. Misschien wel juist omdat er geen klinkers op staan, heb ik gemerkt dat andere mensen nieuwsgierig zijn en de tekst goed proberen te lezen. Mooie gelegenheid om een gesprek te beginnen over water en dat een drinkflesje een eenvoudige maar duurzame manier is om je steentje bij te dragen ;)

Sterk en praktisch
Een heel groot pluspunt vind ik de twee verschillende doppen van BPA-vrij plastic: een schroefdop en een drinkdop. Het afsluitende dopje op de drinkdop lijkt wat wiebelig, maar ik heb ‘m goed ingedrukt en geen last van lekken gehad. Sowieso zijn de doppen stevig en bevatten een rubberen randje om lekken te voorkomen. Ook zit er aan de waterdichte dop een ring en een karabijnhaak. Om bijvoorbeeld aan je tas of backpack te hangen. Praktisch!

Ik vind deze fles vanwege het materiaal en de drinkdop heel erg geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen naar de sportschool. Ik heb het idee dat het water ook langer koel blijft dan in de flessen van plastic. Ook bevat deze fles geen ingewikkelde randjes en hoekjes, dus is lekker makkelijk schoon te maken. Een nadeel kan tenslotte het formaat zijn en in tegenstelling tot flesjes van plastic hoor je het water klotsen wanneer deze in je tas zit. Maar ach, of ik dat nou zo erg vind? De KRNWTR fles kost 12,95 en komt in een mooie doos zodat je ‘m ook stijlvol cadeau kunt doen. Te koop in de webshop van KRNWTR. Lees hier nog even het stukje dat ik eerder over ze schreef of check hun site!

Bron: MevrouwMinder

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
3 Reactie's
 • Guido
  Geplaatst op 23:26h, 11 november

  Zelf heb ik de Dopper. Werkt ook prima, en heeft zo een mooi design, dat mensen er ook vaak naar vragen, wat een mooie aanleiding is voor een goed gesprek.

  In het begin had ik wel het idee dat die nogal snel begon te geuren en was ik bang dat het aan het materiaal lag. Toch gewoon een keer niet goed schoongemaakt denk ik, want nu geen last meer van. De losse rubbers binnenin, heb ik wel het idee dat dat op een gegeven moment toch wel los zal gaan en dat wellicht duurzamer gemaakt had kunnen worden. Ook vraag ik me af welk materiaal preferabel is: rvs staal zooals de krnwatr, of deze van plastic. In ieder geval is de Dopper makkelijk schoon te maken, door de grote opening, wat ik me bij de krnwtr weer afvraag of die opening groot genoeg is.

  Je hebt ook nog de mooie design jointhepipe.org modellen, maar zien er minder praktisch uit.

 • wetapwater
  Geplaatst op 09:55h, 12 november

  Beste Guido, de krnwtr-fles heeft een extra grote hals zodat je hem makkelijk kunt schoonmaken.

 • Roy Persoon
  Geplaatst op 13:34h, 12 maart

  Ik gebruik zelf onder andere de contigo kangaroo en de sinds kort in Nederland geïntroduceerde waterfles de lifebottle. ook de krnwtr fles ziet er goed uit. fantastisch dat er zoveel initiatieven zijn om de afvalberg plastic te verminderen.

Geef een reactie