KRNWTR+ Plaatsingsvoorwaarden

Om het KRNWTR-tappunt te kunnen plaatsen, moet door de klant voldaan zijn aan de volgende voorwaarden. De situatie dient redelijke wijze klaar te zijn voor installatie. Indien er niet aan de onderstaande voorwaarden is voldaan, kan het zijn dat de plaatsing niet kan worden voltooid en worden voor het volgende bezoek kosten in rekening gebracht. De installatie duurt +/-2 uur.

  • Een beschikbare en werkende watertoevoer (wasmachinekraan 1/2x 3/4”) binnen ononderbroken meter van het plaatsingspunt en voorzien van EA-terugstroombeveiliging. De waterdruk dient minimaal 1 bar en maximaal 3,5 bar te zijn (dus liever geen Y-splitsingen op de kraan).
  • Een beschikbare en werkende 230V stroomaansluiting, geaard, binnen 1 ononderbroken meter van het plaatsingspunt. Bij een portion-control tappunt dient een extra stopcontact aanwezig te zijn.
  • Indien het tappunt niet op de begane grond geplaatst wordt, dient dit vooraf te worden aangegeven.
  • Er dient voldoende ruimte te zijn om het tappunt te kunnen plaatsen, zowel op als onder het werkblad. Dit betekent dat er onder het werkblad waarop het tappunt wordt geplaatst ook genoeg ruimte moet zijn voor de koeler / filter en eventueel koolzuur, uitgaande van een (keuken)kastje. De waterkoeler dient voldoende ruimte voor ventilatie te hebben, houd daarom minimaal 10cm rondom vrij. Daarnaast dient de waterkoeler niet in een gesloten ruimte (zonder ventilatie) te worden geplaatst. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor koolzuurcilinder en filter. Voor elk type waterkoeler zijn specificatiebladen met afmetingen beschikbaar op aanvraag.
  • Het werkblad dient minimaal 40kg te kunnen dragen. Bij werkbladen van ongebruikelijk materiaal of harde steensoorten, dient u dit vooraf aan te geven. In overleg dient u dan zelf de boorgaten te verzorgen.
  • Toestemming om indien nodig in het werkblad te boren, omdat het tappunt moet worden aangesloten op aansluitingen onder het werkblad (zoals toevoer, afvoer, elektra, filter en/of koolzuurcilinder). Het tappunt mag maximaal op 3 meter afstand van de waterkoeler geplaatst worden.
  • De modellen zijn standaard voorzien van een lekbak, welke handmatig geleegd dient te worden. Indien de optie tot afvoer gewenst is, dient dit duidelijk te worden gemaakt bij uw opdracht en dient er een sifon binnen 1 ononderbroken meter van plaatsingspunt beschikbaar te zijn. De sifon dient tenminste 20 cm lager geplaatst te zijn dan de lekbak.
  • Bij plaatsing van een tappunt voor bruisend water dient er een gevulde koolzuurcilinder aanwezig en beschikbaar te zijn. Deze is te bestellen via onze website of de groothandel.
  • Tijdens de plaatsing dient er iemand aanwezig te zijn aan wie uitleg kan worden gegeven over de installatie. Deze persoon dient de gebruikers van de watertap op de hoogte te stellen van de juiste gebruiksvormen.
  • Na plaatsing adviseren wij u geen andere apparatuur of waardevolle spullen bij de koeler bewaren i.v.m. eventuele waterschade. Als u dit wel doet is dit op eigen risico.

Wij adviseren u om door uw technische dienst of loodgieter bovenstaande voorwaarden op uw locatie te laten controleren/aanpassen. Mocht u vragen hebben n.a.v. bovenstaande plaatsingsvoorwaarden, bel dan op 020 – 808 8400 of mail naar info@krnwtr.nl

Alles weten over de subsidie watertappunt voor scholen?

Brochure aanvragen
X