Hoogtepunten van KRNWTR+

 1. november 2009

  Geïnspireerd door IDFA documentaire ‘Tapped’

  Na het zien van de documentaire Tapped op het IDFA-festival besluiten studievrienden Tetsuro en Tom iets te doen aan de zinloze verspilling van single-use flessenwater. Tapped is een documentaire over de flessenwater industrie en de gevolgen daarvan voor ons milieu.

 2. januari 2010

  Startschot sociale beweging: 100dgnkrnwtr

  Op 1 januari 2010 beginnen Tom en Tetsuro, met 100 dagen kraanwater drinken.

  Met dit experiment vragen ze aandacht voor het gebruik van kraanwater en willen ze het gebruik van single-use drankverpakkingen ontmoedigen. Overal waar ze komen mogen ze alleen kraanwater drinken. Maar ze willen er wel voor betalen. En dat blijkt heel lastig te zijn. De meeste horeca ondernemingen snappen het niet en vinden betalen voor kraanwater maar raar. ‘We hebben alleen flessenwater’ horen ze erg vaak.

 3. karaf-horeca-450x270-e1627637697301

  juni 2010

  KRNWTR-karaffen in de horeca

  ‘Mag ik een glaasje water?’ gevolgd door ‘Wilt u Spa blauw of Spa rood?’ is geen uitzondering in de Nederlandse horeca. Om een gedragsverandering te creëren maken ze als statement waterkaraffen voor de horeca. De eerste waterkaraffen worden verkocht aan de horeca om zo lokaal water een beter imago te geven en als volwaardig alternatief neer te zetten voor flessenwater.

 4. augustus 2011

  KRNWTR zorgt voor het water op festivals

  Veel festivalorganisaties vonden het idee van KRNWTR fantastisch, maar zijn gebonden aan de contracten van Coca Cola en Heineken. Festival Into The Great Wide koos ervoor om met KRNWTR in zee te gaan en het werd een groot succes. In plaats van het verkopen van plastic waterflesjes kon elke bezoeker voor € 10 een duurzaam KRNWTR-flesje kopen en deze bijvullen bij de KRNWTR-tappunten verspreid op het festival terrein. Het was fantastisch om te zien dat meer dan de helft van de bezoekers met KRNWTR-flesje rondliep, terwijl de bieromzet gelijk bleef.

 5. mei 2012

  2e ‘Duurzaamste merk’ van Nederland

  KRNWTR wordt tijdens het dertiende Nationaal Sustainability Congres uitgeroepen tot 2e meest duurzame merk van 2012. Duurzame supermarktketen Ekoplaza sleepte de eerste prijs in de wacht en cosmeticamerk Dr. Hauschka werd derde.

 6. maart 2013

  KRNWTR lanceert de App ‘Kraanwater in de horeca’

  Kraanwater bestellen en daarvoor een redelijke vergoeding voor betalen moet de norm worden. KRNWTR laat daarom een ‘app voor kraanwater in de horeca’ crowdfunden. Met de KRNWTR-app maken ze inzichtelijk welke horecazaken kraanwater serveren en welke niet. De beweging komt op gang en consumenten geven zelf aan in welk restaurant kraanwater wordt geserveerd, of niet. Met de app wordt de horecaondernemer die kraanwater serveert beloont, en ondernemer die geen kraanwater schenkt gestimuleerd om dit wel te doen. Omdat het inmiddels niet meer raar is om om kraanwater te vragen in de horeca, is de KRNWTR-app uit de lucht gehaald. App-Mission accomplished!

 7. maart 2017

  KRNWTR introduceert eerste houten waterkoeler van NL

  Waarom bestaan er alleen maar lelijke plastic waterkoelers in de wereld? KRNWTR werd getriggerd en ging op zoek naar duurzaam houten tappunt. Wat denk je? Niks. En omdat die er niet was gingen we hem zelf maken. Een uniek watertappunt van hout in samenwerking met meubelmakers. Met het vakmanschap, precisie en oog voor duurzaamheid van meubelmaker Frank, Jan Martin en Casper hebben we de eerste houten waterkoeler van Nederland en, voor zover wij weten, ook van de wereld gemaakt. Diverse andere modellen watertappunten van KRNWTR zullen volgen.

 8. augustus 2017

  Introductie KRNWTR+ Limonadesiropen

  We waren op zoektocht naar een duurzame uitbreiding voor het KRNWTR-assortiment. Onze vondst: 100% natuurlijke limonadesiropen zodat niet alleen water, maar ook frisdrank lokaal getapt kan worden. Dat is dus niet alleen heel lekker, maar scheelt ook heel wat frisdrankflesjes.
  We gaan in zee met siropenmakers van Saru Soda. Zij maken culinaire hoogstandje met gastronomische ambities. Gemaakt in Amsterdam van de beste ingrediënten, van de beste leveranciers. Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen? Ik dacht het niet! Wij noemden het KRNWTR+.

 9. februari 2020

  KRNWTR team verdubbelt

  KRNWTR+ kan dankzij een investering doorgroeien. Het team verdubbelt en is klaar om dubbel zoveel impact te maken. Zo helpen wij nog meer bedrijven, horeca en scholen verduurzamen door het plaatsen van een KRNWTR+ watertappunt.

 10. april 2020

  KRNWTR wordt KRNWTR+

  KRNWTR, oftewel: kraanwater, heeft zich in de 10 jaar zo ontwikkeld dat dit vroeg om verandering. Van een sociale beweging is KRNWTR uitgegroeid tot een snel groeiend bedrijf met duurzame design producten. Met onze waterdispensers tap je gefilterd, gekoeld en bruisend water. Niet zomaar kraanwater dus! Daarnaast heeft KRNWTR ook 100% natuurlijke siropen in het assortiment én een prachtige KRNWTR+ Siropenbar.

  Hoe we het probleem rondom onze naam hebben opgelost? Juist. Een plusje erachter en klaar is Kees.

 11. november 2020

  Nominatie ‘Duurzaamste doener’ voor the Green Quest van BNR

  2020 is een moeilijk jaar voor KRNWTR. Corona breekt uit en onze klanten, bedrijven en horeca, moet tijdelijk sluiten. Een lichtpuntje: KRNWTR+ genomineerd als ‘Duurzaamste doener’ voor the Green Quest van BNR: dankzij KRNWTR + drink je bruiswater en 100% natuurlijke limonade uit de kraan. Dat scheelt heel wat afval en transportkilometers.

 12. februari 2021

  KRNWTR+ krijgt CEO

  Met Babs van de Voort aan boord, de eerste CEO van KRNWTR+, zijn we klaar om door te groeien naar de volgende fase. Babs zet samen met het team alle zeilen bij en KRNWTR+ maakt een grote slag op het gebied van professionalisering.
  Oprichter Tom gaat zich meer bezighouden met de productontwikkeling. Het team bestaat inmiddels uit 15 personen. Zie de ‘Over ons’ pagina voor een teamoverzicht.

 13. januari 2022

  Introductie van spetterend buitentappunt

  Met trots verwelkomen wij een nieuwe ‘spetter’ in ons KRNWTR+ assortiment: het buiten tappunt. Ontwikkeld omdat watertappunten niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk moeten zijn. De eerste KRNWTR+ buiten tappunten zijn geplaatst op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 14. mei 2022

  KRNWTR+ lanceert online serie en vraagt aandacht voor plasticvervuiling

  Op Wereld Water Dag lanceerde wij onze eerste online serie: ‘KRNWTR+ haalt het boven water’.  Hiermee willen we aandacht vragen voor de wereldwijde plastic vervuiling, met name in het water. Ook worden duurzame alternatieven uitgelicht die het gebruik van plastic terugdringen. In de afleveringen nemen we je mee in het probleem rondom plastic, de feiten en fabels over recycling en dragen we simpele oplossingen aan die direct toegepast kunnen worden. Alle afleveringen bekijken? Ga naar krnwtr.nl/haalthetbovenwater