Duurzaam en lokaal geproduceerde watertappunten

Bij KRNWTR+ zetten we alles-op-alles voor de beste kwaliteit. Onze tappunten zijn met aandacht en met oog voor detail gemaakt door echte ambachtslieden.

Waterkoeler-tafelmodel-bamboe
Golf

Over onze tappunten

Hangemaakt_nederland

Hoe worden onze tappunten gemaakt?

De KRNWTR+ watertappunten lokaal geproduceerd door onze meubelmakers Frank en Jan Martin en worden gemaakt van duurzame materialen die goed te recyclen zijn, zoals: RVS, CO2 neutraal  bamboe en/of gerecycled plastic.

De afwerking wordt gedaan door een sociale werkplaats waar het logo van KRNWTR+ er wordt ingebrand.

CO2 neutraal bamboe

Het bamboe dat wij gebruiken voor onze KRNWTR+ watertappunten biedt grote duurzaamheidsvoordelen ten opzichte van andere materialen.

Bamboe groeit namelijk in een enorm snelheid en heeft weinig water nodig. Verder heeft onze leverancier van bamboe samen met de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en INBAR een LCA- en CO2-voetafdrukonderzoek uitgevoerd. Het rapport heeft aangetoond dat alle massieve bamboeproducten CO2 neutraal zijn over de hele levenscyclus. Perfect materiaal voor een duurzaam tappunt dus!

Handgemaakt_lokaal
Waterkoeler waterfilter lood drinkwater

Waterfilter

Onze waterkoelers zijn speciaal ontworpen met een extra waterfilter. De filters zijn voorzien van actief kool in poedervorm, op die manier worden geuren en smaken zoals chloor verwijderd. Ook worden onzuiverheden als asbestvezels, cysten en organismen, tot 0.2 micron uit het water gefilterd. Als laatst worden kleine hoeveelheden zware metalen zoals lood, koper en cadmium ook tot 0,2 micron gefilterd.

Zo wordt je glaasje water nog gezonder!

Golf