Officiële lancering Nudge

Gisteren, op 11 november 2010, dag van de duurzaamheid, vond de officiële lancering van Nudge plaats in het Groene Pavilioen in Baarn.

Nudge betekent volgens Oxford: to push somebody/something gently or gradually in a particular direction.

In dit geval, is de algemene richting waarin we elkaar moeten duwen duurzaamheid. Want is het niet zo dat alle beetjes helpen? Dat iets doen is beter dan niets doen? En dat goed voorbeeld doet volgen? Juist! Als we allemaal samen doen wat we kunnen, kunnen uiteindelijk zorgen voor een duurzamere samenleving. En dat is precies waar Nudge voor staat.

Geestelijke vader van Nudge, Jan van Betten, is al een aantal maanden bezig met het in kaart brengen van allerlei intitiatieven die voor verduurzaming van onze samenleving kunnen zorgen. Het voorbeeld dat hij zelf graag aanhaalt is dat van ‘Pasta Judith’. Toen hij zijn omgeving vertelde over zijn plannen, reageerde zijn buurvrouw Judith: “Wist je dat pasta ook gaar wordt, als je het aan de kook brengt en dan het deksel op de pan doet en het gas uitzet? Ik begrijp niet waarom ze dat niet op de verpakking zetten.”

Vandaag, bij de officiële lancering, staan er ruim 5.000 stippen op de Nudge kaart, en het aantal zal nu gestaag gaan groeien, want met de officiele lancering van Nudge, is ook een nieuw platform gepresenteerd. Je kunt er niet alleen je eigen ‘stip’ op aangeven, maar je kunt via social media ook je vrienden laten weten welke Nudge je hebt gedaan. Heel leuk, heel makkelijk en vooral heel aanstekelijk.

WeTapWater wenst Nudge heel veel succes en hoopt op een massale aanmelding door een duurzamer denkend en acterend Nederland.