Nooit meer naar de kraan voor een refill van je flesje

Misschien klinkt het enigszins onwerkelijk, maar vanaf 2014 hoef je niet meer naar de kraan om je flesje te vullen. Tegen die tijd haal je het water namelijk ‘gewoon’ uit de lucht. Tenminste, als het aan Deckard Sorensen van het bedrijf NBD Nano ligt. Geïnspireerd door de Namibische woestijnkever, wil hij condens gaan omzetten in water, waardoor straks zelfs in de meest droge gebieden op aarde water te verkrijgen is.

Nanotechnologie
De precieze werking is een nogal technisch verhaal, maar in feite komt het er op neer dat condens met behulp van nanotechnologie kan worden opgevangen als water. En dat komt mooi uit, want er is meer dan drie biljard liter water in de lucht. Dit zou een geweldige uitkomst zijn voor veel derdewereldlanden, maar ook voor de bewatering van planten in kassen kan deze technologie bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Water opvangen met netten
Hoe ingenieus dit project ook klinkt, water opvangen uit de lucht is niet nieuw. In het Zuid-Afrikaanse Thulamela wordt er al gebruik van gemaakt. Met behulp van speciale netten beschikt de lokale gemeenschap daar over 150 tot 250 liter water per dag dat wordt opgevangen uit nevel en mist.

Geinteresseerd? Kijk voor meer informatie op www.nbdnano.com.