nestle bronwater

Stephen Colbert over Nestle en water als mensenrecht

Stephen Colbert, van Comedy Centrals ‘Colbert Report’ stelt de privatisering van drinkwater door Nestle aan de kaak. Hij richt zijn pijlen onder andere op de nieuwste Nestle telg: Resource Spring Water, dat zicht in het bijzonder richt op de stijlbewuste en welgestelde vrouw. Ook Nestle CEO Peter Brabeck, die water als mensenrecht maar onzin vindt, wordt onder handen genomen.

Bekijk hieronder het volledige interview met Peter Brabeck, CEO van Nestle, over water als mensenrecht en de privatisering ervan.

1 Reactie
  • Jan van Delden
    Geplaatst op 10:23h, 14 december Beantwoorden

    In diverse landen in Afrika heeft Nestle de waterbronnen gekocht van regiohoofden, z.g. Kings. Zij hebben het alleenrecht deze bronnen te exploiteren. In plaats dat het water uit deze bronnen worden gezuiverd en in een buizencircuit worden gebracht, zodat de bevolking direct zuiver water uit de kraan kunnen drinken tegen een kleine vergoeding, wordt het water in plastic flessen gedaan en tegen een veel te hoge prijs verkocht. Het gevolg is, dat deze flessen worden weggegooid en in de zee terecht komt Als je langs de kust kijkt in Ghana zie onmetelijk lange slierten met lege plastic flessen. Alles met dank aan Nestlé!!!!!!

Geef een reactie