Plastic flessen industrie klaagt Shame or Glory campagne

De IBWA (de internationale vereniging van gebotteld water) eist dat SodaStream haar campagne offline haalt. Samen met onder andere Mr. Mountain spreken ze zich uit tegen het gebruik van plastic flessenwater. Met Mr. Mountain aan hun zijde, maken ze weinig kans, denken wij.

Moeder aarde heeft ons zoveel gegevens. De vogels, de bijen, de oceaan, Mathew Mconaughey, Pinda’s! Waarom zou je al deze mooie creaties vernietigen?” – Thór Björnsson, a.k.a. Mr. Mountain

Bekijk hier de campagne film

Plastic flessen zijn slecht
Voor 1 fles bronwater heb je 0.25 liter olie nodig en 3 liter water. Er komt dus best veel verspilling bij kijken van fossiele brandstoffen en zelfs. Daarnaast zorgt voor onnodig veel afval, omdat het plastic een single-use product is (voor eenmalig gebruik). Dat is de kern van het hele probleem met de plastic flessenwater industrie. Ze creëren een hoop plastic afval. Bronwater fabrikanten willen ons doen geloven dat hun water beter en gezonder is. Of je het nu oerwater of super water noemt. Meer dan een marketingfoefje is het niet.

Bronwater is niet beter
Er is verder geen enkele onderbouwing voor claims dat bronwater gezonder zou zijn dan kraanwater. De suggestie wordt alleen gewekt door slimme marketing. Er wordt hier en daar gewoon een putje geslagen, waarna het zonder uitgebreide zuivering in een fles wordt gestopt.

Nederlands Kraanwater behoort tot het beste ter wereld
Ons drinkwater behoort tot de topkwaliteit. Het moet namelijk aan veel meer kwaliteitseisen voldoen. Het kraanwater in Nederland behoort zelfs tot het beste van de wereld (onderzocht door het blad Science).

Over SodaStream
SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruiswater.

Geen reactie's

Geef een reactie