World-ocean-day-bluegold-duurste-water-wereld

Nederland heeft het duurste water ter wereld

AMSTERDAM – Ter ere van World Ocean Day, 8 juni, lanceert de Nederlandse sociale onderneming KRNWTR+ de duurste fles water ter wereld – BLUE GOLD. Met BLUE GOLD geniet je van bijzonder zuiver water én zorg je voor minder plastic in zee. Een fles BLUE GOLD, kost € 700,- en 100% van de winst gaat naar initiatieven om de Plastic Soup te verminderen. De fles met het blauwe goud is vanaf 8 juni verkrijgbaar via de betere drankenhandel en bluegoldwater.nl

Drinken voor een schone oceaan
Op World Ocean Day vragen we aandacht voor het Duurzame Ontwikkelingsdoel 14 van de Verenigde Naties (SDG): Leven in het water.* Want elke minuut worden er wereldwijd 1 miljoen single-use plastic flesjes geconsumeerd. Hiervan belandt op jaarbasis ruim 9 miljard ton plastic in onze oceanen. “Wij strijden al langer tegen het gebruik van wegwerpverpakkingen.” zegt Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR+. “Om extra impact te maken lanceren we op World Ocean Day, BLUE GOLD. Een bijzonder water, in 2 smaken, om jou te stimuleren je ook in te zetten tegen de plasticsoep.” Het design van de fles sluit aan bij deze problematiek. De fles heeft de looks van een plastic waterflesje, maar is gemaakt van speciaal glas. Het water voor BLUE GOLD wordt gefilterd door de duinen en daarna, voor de fijnproevers, nog 3 keer extra gefilterd. De volledige opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation en de Plastic Soup Surfer, die zich inzetten voor een plasticvrije oceaan.

Top 10 duurste flessenwaters ter wereld*

#1. BLUE GOLD water
€700 per liter
Land: Nederland
#2. Fillico Jewelry Water
€517 per liter
Land: Japan
#3 - Nevas (Design Edition)
€160 per liter
Land: Duitsland
#4 - Svalbarði Iceberg Water
€140 per liter
Land: Noorwegen
#5 - Bling h2o
€87 per liter
Land: VS

#6. - Uisge Source
€50 per liter
Land: Schotland
#7 - Lofoten
€47 per liter
Land: Noorwegen
#8 - ROI
€40 per liter
Land: Slovenië
#9 - MINUS 181
€40 per liter
Land: Duitsland
#10 - BLVD
€40 per liter
Land: Australië

*Bovenstaande ranglijst is opgesteld onder de volgende voorwaarden: de fles moet regelmatig worden geproduceerd en momenteel ergens ter wereld verkrijgbaar zijn. Een fles water die eenmalig voor een hoog bedrag geveild is valt hier niet onder.

Over World Ocean Day 2021
Met World Ocean Day 2021 wordt aandacht gevraagd voor Duurzaam Ontwikkelingsdoel 14, Leven onder water, met als doel in 2030, “Conservering en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen” te realiseren. De oceaan bedekt meer dan 70% van onze planeet en is onze levensbron en dat van elk ander organisme op aarde. Zij produceert ten minste 50% van de zuurstof op aarde, herbergt het grootste deel van de biodiversiteit en is de belangrijkste bron van eiwitten voor meer dan een miljard mensen over de hele wereld. En zeer belangrijk voor onze economie. Ondanks alle voordelen heeft de oceaan nu steun nodig. Nu 90% van de grote vispopulaties is uitgeput en 50% van de koraalriffen is vernietigd, halen we meer uit de oceaan dan er kan worden aangevuld. Zonder zorgvuldig beheer van deze essentiële mondiale hulpbron is er geen duurzame toekomst mogelijk. BLUE GOLD draagt daar een paar druppels aan bij.

*Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s)
De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

Over KRNWTR+
KRNWTR+ is een sociale onderneming die het gebruik van single-use plastic flesjes tegengaat en streeft naar een plasticvrije oceaan. Dit realiseren ze met een speciaal zuiveringssysteem. Op deze manier wordt lokaal getapt water gefilterd, gekoeld en bruisend gemaakt, waardoor het een zeer aantrekkelijk alternatief vormt voor verpakt flessenwater of frisdrank.

Meer informatie of fotomateriaal?
Contactpersoon: Tom Niekamp
Contactgegevens: sos@bluegoldfles.nl of 020 80 88 400.

1 Reactie
  • KRNWTR+
    Geplaatst op 22:55h, 04 juni Beantwoorden

    Superwater! Smaak zacht en je proeft geen mineralen. Echt heerlijk. En dubbelfijn dat ik zo ook Plastic Soup Surfer en Plastic Soup Foundation steun. Aanrader.

Geef een reactie