leidingwaterkoeler tapzuil-bamboe-staal

Leidingwaterkoelers i.p.v. flessenwaterkoelers

Waarom een leidingwaterkoeler op kantoor?

Zonder water is er geen leven mogelijk. Jouw lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water en dat moet je aan blijven vullen om goed te kunnen functioneren. Een aantrekkelijk watertappunt in de vorm van een KRNWTR leidingwaterkoeler helpt hierbij. Wanneer je voldoende water drinkt, kun je je beter concentreren en het helpt stress te verminderen. Wanneer er gesproken wordt over een minimale hoeveelheid van twee liter water per dag, gaat het om twee liter zuiver water. Dus niet in de vorm van koffie, frisdrank of melk. Met een aantrekkelijke KRNWTR waterkoeler kantoor, horeca of school, maak je water drinken leuk. Dan kom je zo aan die twee liter!

Leidingwaterkoeler-bruisend-recycled-plastic
Leidingwaterkoeler-bruisend-rvs-tapzuil-horeca

Een waterkoeler op de waterleiding huren of kopen?

Als je een leidingwaterkoeler koopt doe je een eenmalige betaling, de waterkoeler wordt voor je aangesloten en klaar, tappen maar! Je hebt alleen nog een onderhoudscontract nodig.

Een gehuurde tap vergt dezelfde zorg en onderhoud als een gekochte tap. Het onderhoud zit echter bij de huur in de prijs inbegrepen en bij koop moet je dat zelf regelen. Het is goed om te weten dat jijzelf verantwoordelijk bent voor het tappunt. Daarom is het belangrijk om onderhoud goed te regelen. Wat zijn verdere voordelen van een gehuurde tap?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een waterkoeler?

Waterkoelers zijn er in alle maten en uitvoeringen. Hoe weet je nu welke waterkoeler de juiste voor jouw bedrijf, school of restaurant is? De waterkoeler is een kantooricoon geworden en met KRNWTR ook duurzaam!

Ook thuis, op school en in de horeca wordt het apparaat steeds vaker gebruikt. Een waterkoeler moedigt iedereen aan om meer water te drinken. En op een warme dag is er geen beter en verfrissender drankje dan ijskoud water, al dan niet met een smaakje. Maar er zijn zoveel verschillende soorten waterkoelers. De WWWW hieronder helpt je een goede keuze te maken.

Volledige service is inbegrepen

Al onze KRNWTR Waterkoeler huur overeenkomsten omvatten een volledige service. Hoewel er zeer weinig bewegende delen in een waterkoeler zitten, kunnen er soms momenten zijn dat bijvoorbeeld de koeleenheid een storing heeft.

Zoals alle machines met mechanische onderdelen hebben de waterkoelers van tijd tot tijd onderhoud nodig. Dan gaan ze natuurlijk langer mee! Bij huur hoef je je hier dus geen zorgen om te maken, want het servicecontract zit bij de prijs inbegrepen. Bij defecten wordt de machine gewoon vervangen of gerepareerd door iemand van KRWNTR.

Regelmatige filtervervanging

Door een filter verleng je de levensduur van het apparaat. Daarnaast maakt het filter het water uit de leidingwaterkoeler ook beter, door er sporen van asbest en chloor uit te halen. Na een jaar moet het filter wel vervangen worden, omdat deze dan verzadigd is.

Bij een bronwaterkoeler, zelfs bij constant gebruik, langzaamaan ontstaat in verschillende delen van het waterkoelersysteem een ‘biofilm’. Dit kan worden omschreven als een plakkerige magneet, die allerlei bacteriën aantrekt en hen de perfecte basis biedt om zich voort te planten. Wanneer je hier niets tegen doet, kunnen mensen die dit water drinken erg ziek worden. Met bronwaterkoelers is filtervervanging nog belangrijker!

Ook de vervanging van de filter zit bij de huur van de filter inbegrepen. Jij hoeft niks te doen, wij komen bij jullie langs!

Storingen

Onze KRNWTR waterkoelers zijn zelden defect, maar als ze dat wel zijn, dan moeten ze worden gerepareerd of vervangen. Als onderdeel van een huurovereenkomst wordt een waterkoeler altijd tijdig en kosteloos gerepareerd of vervangen. Wanneer je de eigenaar van de waterkoeler bent, betekent dit dat er een monteur moet langs komen rijden en tegen betaling van uurloon, voorrijkosten en eventuele materialen de koeler komt repareren. Dit kost ook tijd en moeite.

Regelmatige huurbetalingen

Bij het huren van een waterkoeler is er een contract dat duidelijk aangeeft wat je moet weten, zoals hoeveel je elke maand moet betalen, wat dit inhoudt en, als er een contracttermijn is, hoe lang dit is.

Welke soorten (waterleiding)koelers zijn er?

Als je gaat zoeken op waterkoeler, dan kom je oneindig veel varianten tegen. Het is niet ondenkbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet.  Grofweg kan je waterkoelers onderscheiden in vijf soorten, die hieronder beschreven worden.

Direct Chill: Bij direct chill gaat het leidingwater door een afgesloten leiding (koel spiraal). Omdat het water door een spiraaltje moet is de capaciteit doorgaans niet hoog. Bij intensief gebruik kan de spiraal bevriezen. Het water wordt dan niet meer gekoeld. Door de gesloten techniek van het spiraaltje is er geen kans op bacteriegroei in de waterkoeler.

IJsbank technologie: De KRNWTR houten leidingwaterkoeler maakt gebruik van een ijsbank. De waterleiding in de ijsbank (gesloten systeem) loopt door een bak met enorm koud water. Hierdoor is de capaciteit groter. Ook deze waterkoelers op de waterleiding zijn er in verschillende varianten met verschillende capaciteitsniveau ’s. Deze koelers geven altijd koud water. Ook dit systeem is gesloten, waardoor er geen kans op bacteriegroei is.

Reservoir koeler: Een reservoir waterkoeler zegt het eigenlijk al. De koeler heeft een bak met een aantal liter water. Dit reservoir wordt gekoeld. Een reservoir koeler is geen gesloten systeem, maar werkt weer met een uv filter, waardoor alle bacteriën gedood worden, wanneer je water tapt.

Bronwaterkoelers: De meeste bronwaterkoelers maken gebruik van standaard formaten plastic containers. Vooral in grote kantoren kan het aardig oplopen als er veel gebruik van wordt gemaakt. De flessen kunnen ook zelf gevuld worden, maar dit wordt meestal niet aangeraden. Je moet de fles namelijk goed desinfecteren. Het water in de plastic container fles staat bloot aan licht en warmte, hierdoor is het niet de meest hygiënische vorm van water koelen. Er kunnen zelfs algen in gaan groeien.

Keramische koelers: Er zijn tegenwoordig ook waterkoelers van aardewerk. Hoewel ze breekbaar zijn wanneer je er een laat vallen, zijn ze redelijk duurzaam. Je hoeft een keramische waterkoeler niet aan te sluiten op een stopcontact (dus geen elektriciteitsverbruik). De porseleinen pot koelt het water op een natuurlijk manier.

Wat heb je nodig?

De meeste ledingwaterkoelers zijn beschikbaar als een tafelmodel of als een losstaand model. Als je dus overweegt om een waterkoeler te kopen, moet je je goed bedenken waar je deze gaat plaatsen. Is er voldoende ruimte? Hoe staat de koeler in de keuken? Of hoe staat deze in de aula?

Staande koelers hebben altijd een ingebouwd koelsysteem. Bij tafelmodellen kan dit verschillen. Er zijn namelijk ook tafelmodel koelers, waarbij de inbouwkoeler in een keukenkastje geplaatst wordt. Het is bij die laatste belangrijk dat het keukenkastje vrij blijft en er voldoende ruimte is voor ventilatie. De koeler moet namelijk zijn warmte goed kwijt kunnen om het water te koelen.

Of je nu voor een tafelmodel of staand model leidingwaterkoeler kiest, iedere uitvoering heeft een geaard stopcontact nodig. In het geval van een waterkoeler op de waterleiding heb je ook een ¾ waterkraan (wasmachinekraan) binnen een straal van ongeveer 1,5 meter van de koeler nodig. Natuurlijk speelt ook mee wie de koelers gaan gebruiken!

Wie gaat de waterkoeler gebruiken?

Wie gaat er tappen? Bar- of keukenpersoneel, medewerkers, leerlingen, gasten of klanten? Het is allemaal mogelijk. Als je hiermee rekening houdt weet je waar je op moet letten. Professioneel keukenpersoneel zal over het algemeen voorzichtig met een koeler omgaan dan leerlingen op een middelbare school. Dan moet de koeler vaak tegen een stootje kunnen!

De hoeveelheid gebruikers is ook essentieel om te weten. Hoeveel mensen moet de waterkoeler gaan bedienen? Er zijn koelers die 25 werknemers van gekoeld water kunnen voorzien, maar er zijn ook koelers die met gemak 300 leerlingen een koud flesje water kunnen geven.

Tot slot is het goed om mee te nemen, wanneer er gebruik van gemaakt wordt. Is er bijvoorbeeld een piekmoment, zoals een grote pauze, of wordt gespreid over de dag gebruik van gemaakt? Op basis daarvan baseer je de capaciteit van de koeler. Als je weet wie de gebruikers worden, kan de koeler en de capaciteit ervan daarop worden afgestemd. Een waterkoeler is en blijft maatwerk. Zodra je dit weet, komt de vraag waar je de koeler neer gaat zetten.

Waar gaat de waterkoeler staan?

Bij het plaatsen van een leidingwaterkoeler hoeft geen interieurarchitect aan te pas komen, maar het is wel goed om na te denken over waar de koeler geplaatst wordt.

Komt de leidingwaterkoeler in de foyer, in de wachtkamer, de gang, in de aula of in de koffiecorner?  Achter de bar in het café of restaurant, in het zicht van de klanten of in de keuken? Bij een tafelmodel of een staand model waterkoeler heb je in ieder geval een geaard stopcontact nodig. In het geval van een leidingwaterkoeler is een ¾ waterkraan (wasmachinekraan) binnen een straal van ongeveer 1,5 meter van de koeler nodig. Wanneer we dit weten kunnen we gaan kijken naar de verschillende soorten waterkoelers.

Waarom een leidingwaterkoeler?

Behalve duurzamer en goedkoper is een leidingwaterkoeler ook hygiënischer.

Een waterkoeler wordt door veel mensen gebruikt. Dagelijks het mondstuk schoonmaken en de lekbak regelmatig legen zorgt ervoor dat de koeler schoon blijft. Niemand drinkt graag uit een vieze waterkoeler.

Bij bronwaterkoelers is de schoonmaak nog intensiever. Omdat het water in contact staat met plastic en de zon op het watervat staat, ontwikkelen bacteriën zich veel sneller. Bij de schoonmaak komt natuurlijk bleek kijken. De bleekresten kunnen zo weer in je water komen!

Drinkwater temperatuur

Wanneer je een leidingwaterkoeler koopt, dan moet het water ook koud zijn. De temperatuur van het drinkwater is uiteindelijk het belangrijkste van de waterkoeler. We genieten van koud water, maar als het water niet koud is, dan is iedereen ontevreden.

Er is geen standaard richtlijn voor de temperatuur en deze neigt ook te variëren tussen verschillende modellen en merken. Het koude water hangt ook nog van verschillende factoren af. In de ochtend is het eerste beetje water vaak wat warmer, dat komt omdat het stil heeft gestaan in de leiding. Even doortappen en je hebt weer koud water.

En hoe loopt de waterleiding? Een leiding die door een buiten muur loopt heeft op een warme dag ook invloed op de temperatuur van het water. Daar komt bij dat op warme dagen meestal iedereen water uit de waterkoeler wil. De waterkoeler zal dan wel harder moeten werken om het water koud te maken.

De temperatuur van het drinkwater moet gewoon koud zijn. Het is wel raadzaam om je goed te laten informeren over de locatie van de waterkoeler en hoe de leidingen lopen. Zorg dat de verkoper of monteur van tevoren even langskomt om de situatie in te schatten en te beoordelen. Als je dat weet, dan kan je bijvoorbeeld voor een koeler gaan met een hogere capaciteit. Voordeel is dat de monteur de locatie gezien heeft, waardoor de installatie meestal ook vlotter verloopt.

Waarom KRNWTR?

De gezondheid op de werkvloer is wordt steeds belangrijker. Overgewicht, stress en concentratiegebrek zijn bekende problemen. De bedrijven die werken met het KRNWTR concept geven aan dat werknemers méér kraanwater zijn gaan drinken. Door kraanwater te drinken in plaats van bijvoorbeeld frisdranken, gaan zij deze problemen tegen.

KRNWTR is meer dan alleen kraanwater. Als bedrijf vertel je het verhaal van het streven naar een duurzame en gezonde wereld met minder afval, minder verspilling en minder CO2 uitstoot.  KRNWTR is lokaal, lekker & gezond. Betrokkenheid bij het welzijn van personeel & het milieu wordt zichtbaar.

  Sorry, no posts matched your criteria.

Zo haal je het meeste uit jouw waterkoeler

Waterkoelers zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit. De kunststof uitstraling hebben we bij KRNWTR vervangen voor hout en staal. Zo krijg je een unieke leidingwaterkoeler die nog meer mensen aanzet om water te drinken.

De aanschaf, de installatie en het gebruik van een leidingwaterkoeler hoeft natuurlijk helemaal niet lastig te zijn! Bij KRNWTR helpen wij je er natuurlijk graag mee. Bovendien zorgen we er met deze vier tips voor dat je optimaal kan genieten van jouw nieuwe watertappunt!

Tip 1: Vullen

Als je waterflessen of karaffen wilt vullen, dan is het belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen de kraan en de lekbak.

Tip 2: Onderhoud

Onderhoud zorgt ervoor dat het apparaat beter werkt en het water van goede kwaliteit blijft. Zorg ook dat het filter in de koeler regelmatig wordt vervangen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water.

Tip 3: Roestvrijstaal

Wanneer je voor een reservoir koeler kiest, zorg dan dat het reservoir gemaakt is van roestvrijstaal en niet van kunststof. Hierdoor krijg je geen plastic smaak aan het water.

Tip 4: Lekbakje

Een lekbakje aangesloten op een afvoer is fijner, dan wanneer iemand dagelijks het lekbakje moeten legen.

10 Redenen om KRNWTR waterkoeler voor je kantoor op je to do list te zetten:

 1. Water verhoogt de doelmatigheid op je werk; het vergroot je concentratietijd
 2. Water is een beter energiedrankje dan welke andere frisdrank ook en heeft geen bijwerkingen
 3. Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen
 4. Water helpt vermoeidheid te verminderen
 5. Water wordt gebruikt voor het transport van alle stoffen in het lichaam
 6. Water is het belangrijkste oplosmiddel voor al ons voedsel, vitaminen en mineralen
 7. Water is de belangrijkste vorm van energie
 8. Water zorgt voor een betere samenwerking tussen de hersen- en lichaamsfuncties. Het verhoogt de mogelijkheid om doelen te bereiken.
 9. Water is nodig om ons immuunsysteem goed te laten werken
 10. Ons lichaam heeft geen watervoorraden van waaruit het tijdens droogte kan putten. Daarom moet je regelmatig water drinken.

Ontvang de KRNWTR+ brochure:

Met alle informatie over de KRNWTR-tappunten, glaswerk, waterflessen en limonadesiropen. Vul het formulier in en ontvang direct alle informatie

  Jouw naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoon (*)

  Bedrijfsnaam (*)

  Aantal gebruikers

  Nog een andere vraag of wens?

  Geen reactie's

  Geef een reactie