KRNWTR+ watertappunten

Het nieuwe KRNWTR-tappunt gemaakt van hout & staal

We hebben er lang aan gewerkt. Maar nu is hij er… Het nieuwe KRNWTR tappunt, gemaakt van hout en staal gaat in productie. Zoals jullie weten stimuleren wij bedrijven, horeca en scholen om meer kraanwater te drinken i.p.v. verpakt bronwater. Daarom werken we aan bijzondere tappunten, die water drinken aantrekkelijk maken en ook een duurzaam verhaal vertellen. En zo de bronwaterkoelers doen verdwijnen. De KRNWTR-tappunten zijn handgemaakt door echte meubelmakers en verkrijgbaar in 3 watervarianten: A. Ongekoeld water B. Gekoeld water C. Gekoeld en bruisend water. De KRNWTR tappunten zijn te koop of te huur, met een licht, neutrale of donkere afwerking.

Leidingwaterkoeler-bruisend-originalWaarom een KRNWTR tappunt?

Door het plaatsen van KRNWTR-tappunten, die worden aangesloten op het waterleidingnet, beschik je over een aantrekkelijke lokale bron die altijd voldoende gekoeld water geeft. Bovendien zorgt elke getapte liter voor schoon drinkwater in Afrika.

Tap je eigen KRNWTR in een karaf, glas of rvs drinkfles. Drink 1 liter vóór en 1 liter ná de middag en je voelt je de hele dag fitter. En het KRNWTR  verhaal geeft altijd voldoende gespreksstof over ons milieu, (plastic) afval en schoon drinkwater.

Lees ook: Waterkoelers voor bedrijven >

Lees ook: Watertappunt voor scholen en sportclubs >

Waarom water drinken?

  • Water verhoogt de doelmatigheid op je werk; het vergroot je concentratietijd
  • Water is een beter energiedrankje dan welke andere frisdrank ook en heeft geen bijwerkingen
  • Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen
  • Water wordt gebruikt voor het transport van alle stoffen in het lichaam Water is het belangrijkste oplosmiddel voor al ons voedsel, vitaminen en mineralen
  • Water is de belangrijkste vorm van energie
  • Water helpt vermoeidheid te verminderen
  • Water zorgt voor een betere samenwerking tussen de hersen- en lichaamsfuncties. Het verhoogt de mogelijkheid om doelen te bereiken. Water is nodig om ons immuunsysteem goed te laten werken
  • Ons lichaam heeft geen watervoorraden van waaruit het tijdens droogte kan putten. Daarom moet je regelmatig water drinken.
``De houten waterkoeler laat zien hoe belangrijk onze medewerkers het vinden om als groot bedrijf verantwoordelijk met onze omgeving om te gaan.”
– Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur | Atradius Nederland

Bronwaterkoeler-onderhoud-hygiene-plastic-bpa-baterie-onveilig-

Bronwaterkoeler of kraanwatertappunt?

Bronwater fabrikanten willen ons doen geloven dat hun water beter en gezonder is. Of je het nu oerwater of super water noemt. Meer dan een marketingfoefje is het niet.

Er is verder geen enkele onderbouwing voor claims dat bronwater gezonder zou zijn dan kraanwater. De suggestie wordt alleen gewekt door slimme marketing. Er wordt hier en daar gewoon een putje geslagen, waarna het zonder uitgebreide zuivering in een fles wordt gestopt.

Voordat het water de blauwe grote plasticcontainer ingaat wordt het wel behandeld, waardoor het veilig is om te drinken.

Het probleem hierbij is dat er zonlicht bij kan en het water blootstaat aan allerlei andere invloeden (warmte van de verwarming, ander licht, etc.). Dit heeft effect op de kwaliteit van het water. Wanneer je dit dus (te) lang laat staan kan er uiteindelijk zelfs algengroei ontstaan.

Vanuit hygiënisch oogpunt is dit dus niet aan te raden of zo min mogelijk te gebruiken. Plastic zelf is ook een goede voedingsbodem voor bacteriën. Hierdoor is kraanwater direct uit de leiding is het allerbeste en veiligste.

Geen reactie's

Geef een reactie