kraanwater horeca waterconcept

KRNWTR: hét merk voor Nederlands kraanwater.

Had je vroeger dorst, dan dronk je water uit de kraan. Maar door hippe en dure marketingcampagnes van o.a. Perrier, Spa en Evian, kopen we de laatste twee decennia liever plastic wegwerpflesjes. En dat terwijl ons kraanwater lekker, gezond en honderden malen goedkoper en duurzamer is. Door de ontwikkeling van ‘krnwtr’ willen ze bij WeTapWater de strijd aangaan tegen bronwaterproducenten. 

Kraanwater drinken als statement
Voor velen is het geen verrassing meer dat kraanwater beter is voor het milieu dan bronwater. Kraanwater is lokaal, gezond en hoeft niet verpakt en vervoerd te worden. Tetsuro Miyazaki van WeTapWater: “In Nederland vult 86% van de vrouwen hun flesje opnieuw met kraanwater. Dat is beter dan een nieuw flesje kopen, maar onbewust blijven ze zo reclame maken voor de grote bronwaterfabrikanten. Zo krijgt kraanwater niet de waardering die het verdient. Door je plastic flesje in te ruilen voor een krnwtr-fles maak je een statement voor duurzaamheid, en stimuleer je je omgeving om hetzelfde te doen.”

David tegen Goliath
Mede-initiatiefnemer Tom Niekamp: “Bronwaterproducenten als Danone, Coca Cola en Nestlé hebben budgeten waar wij niet eens van durven te dromen. Slim gebruik van sociale media, een eerlijk merk en door een mooi design van de krnwtr producten, moet kraanwater net zo graag op tafel gezet worden als pakweg Perrier, Spa en Acqua Panne.”

Overal kraanwater. Ook in de horeca.
De initiatiefnemers van krnwtr zijn ambitieus en volop bezig om heel Nederland aan krnwtr te krijgen. Thuis, onderweg, op het werk en in de horeca. Inmiddels hebben ze bijna 12.000 fans op Facebook en schenken steeds meer restaurants en bedrijven water uit krnwtr-karaffen. “We willen kraanwater in de horeca op de (menu)kaart krijgen, gratis of tegen een kleine vergoeding. Zo is het voor iedereen duidelijk. Want niets is zo vervelend als je om ‘water’ vraagt dat de ober antwoord ‘plat of bruisend?’, aldus Niekamp. Aanstaande zomer is krnwtr ook verkrijgbaar op diverse festivals.

Zie ook berichten op:  Adformatie, Molblog

Geen reactie's

Geef een reactie