GREEN FILM MAKING: IJSWTR & KRNWTR

IJswater Films is, samen met de andere deelnemende producenten, uitgedaagd door de Green Film Making Competition (een initiatief van Strawberry Earth) om haar nieuwe KORT! DUBBEL op een duurzame manier te produceren.

Met kraanwater verminder je CO2 uitstoot en bespaar je inkoop, energie (denk aan koelen van bronwater) en ruimte. Kraanwater is hét milieuvriendelijke alternatief voor bronwater en dat laat IJswater met KRNWTR zien.

Marc Bary, producent IJswater Films, vertelt:  “In duurzaam Nederland kan de film- en televisie-industrie niet achterblijven. Tijdens het productieproces van deze korte film hebben we met de regisseur en het productieteam bewuste keuzes gemaakt of gaan dat nog doen in het productieproces. We zijn dus zoveel mogelijk op zoek naar een ‘groenere’ manier van produceren. In de filmsector is het lastig een patroon te doorbreken als het gaat om duurzaamheid en wijzelf komen natuurlijk ook allerlei problemen tegen. Toch hoop ik met de soms kleine stappen die we zetten ook de opgedane kennis te delen, zodat uiteindelijk de implementatie van duurzaamheid binnen de filmindustrie ook in Nederland voet aan de grond krijgt.

De première van de film is eind september op het Nederlands Film Festival.

_DSF4029_DSF4034  _DSF4067 _DSF5459 _DSF5637 _DSF5665 _DSF5793

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En deze foto’s maakte Nikos Kyriakidis

krnwtr

krnwtr 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Reactie
  • Huub Mutsaers - Watercompany
    Geplaatst op 08:30h, 27 juni Beantwoorden

    Leuk, en als het water niet in zo’n duurzame bidon zat dan werd het gedronken (net als de koffie) uit een duurzame biologisch afbreekbare beker.

Geef een reactie