Frankrijk: Parijzenaars drinken bruisend leidingwater

De Fransen houden zo veel van bubbels dat er in Parijs een experiment loopt met bruisend leidingwater. La Pétillante (De mousserende) is de eerste openbare kraanwaterfontein in Frankrijk waar koolzuur aan het leidingwater wordt toegevoegd. Het wordt  gekoeld en de Parijzenaars kunnen genieten van een glaasje bubbels.

Drinkwaterfontein gesponsord door de watermaatschappij
De fontein werd deze week officieel ingehuldigd in de Jardin de Reuilly, in het zuid-oosten van Parijs. “We willen het imago van ons kraanwater versterken”, zegt Philippe Burguiere van de Franse waterleiding- maatschappij Eau de Paris, (mooie naam!). “Het is 100 procent hygiënisch en veilig.” Bewoners van het XIIde arrondissement reageerden enthousiast op het initiatief.

Franse overheid voert campagne om leidingwater te promoten
Met 106 liter bronwater per persoon per jaar is Frankrijk grootverbruiker wat bronwater betreft. De overheid voert campagnes om leidingwater te promoten. “We proberen plastic afval te reduceren, door bruisend water nu ook openbaar aan te bieden”, zegt Burguiere. “Indien dit proefproject slaagt, komen er meer dergelijke fonteintjes.”

Chloorsmaak aan je water?
Aan leidingwater word in landen als Frankrijk en Spanje kleine hoeveelheden chloor toegevoegd, als bacteriedodend middel. Vind je dat je kraanwater te veel naar chloor smaakt, laat het dan een half uurtje staan in een karaf in de koelkast (zonder dop).

Italie
In Italië sloeg het concept aan: daar zijn al meer dan 200 ‘bubbelende’ drinkwaterfonteinen geïnstalleerd. Die onder andere, door Ikea worden gesponsord. Een ideale manier voor een bedrijf om goed voor het voetlicht te komen.

2 Reactie's
  • G
    Geplaatst op 14:15h, 03 oktober Beantwoorden

    Bravo!

  • ReneS
    Geplaatst op 15:30h, 08 oktober Beantwoorden

    Ik woon zelf 30 km ten oosten van Parijs en ons kraanwater is gewoon vies. Van de zomer stonden ze (eau de paris) water te promoten bij Hotel de Ville. Met een siroop erin, want zonder is het gewoon niet te drinken, daar zijn ze blijkbaar zelf ook van bewust. Als je in de zomer doucht, is het alsof je in een zwembad bent. Ik drink dan ook standaard flessenwater.

Geef een reactie