Blue Gold Campagne

BLUE GOLD – lost de duurste fles water ter wereld een wereldprobleem op?

AMSTERDAM – Op Wereld Water Dag, 22 maart, lanceert de sociale onderneming KRNWTR+ de duurste fles water ter wereld – BLUE GOLD. Met deze actie vragen zij aandacht voor een wereldprobleem. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation en de Plastic Soup Surfer, die zich inzetten voor een plasticvrije oceaan. Een fles BLUE GOLD, kost 700 euro en is vanaf 22 maart te koop via bluegoldfles.nl

Wereldprobleem
Elke minuut worden er wereldwijd 1 miljoen single-use plastic flesjes geconsumeerd. Hiervan belandt op jaarbasis ruim 9 miljard ton (!) plastic in onze oceanen. “Wij strijden al langer tegen het gebruik van wegwerp waterflesjes.” zegt Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR+. “Om meer impact te maken lanceren we BLUE GOLD. Een initiatief om anderen te stimuleren zich ook in te zetten tegen de plasticsoep.” Het design van de fles sluit aan bij deze problematiek. De fles heeft de looks van een plastic waterflesje, maar is gemaakt van glas.

Duur water
“We zien dat mensen online natuurlijk bronwater uit Japan of regenwater uit Tasmanië kopen voor honderden euro’s.” aldus Niekamp. “Dit wordt gebotteld en overgevlogen wat zorgt voor onnodig verpakkingsafval en CO2 uitstoot. Als mensen bereid zijn om zoveel geld te betalen voor een flesje water, dan zien wij liever dat het bedrag wordt ingezet om ons water te beschermen tegen plasticvervuiling.” Deze actie sluit dan ook mooi aan bij het thema van Wereld Water Dag, ‘Wat is water je waard?’.

Uiteindelijk hoopt KRNWTR+ met BLUE GOLD mensen bewust te maken van het effect van single-use plastic verpakkingen om zo de plasticsoep te verminderen.

Wat doet KRNWTR+?
KRNWTR+ is een sociale onderneming die het gebruik van single-use plastic waterflesjes tegengaat en streeft naar een plasticvrije oceaan. Dit doen ze door duurzame watertappunten te plaatsen bij bedrijven, scholen en in de horeca. Op deze manier wordt het lokaal getapte water gefilterd en gekoeld waardoor het een aantrekkelijk alternatief vormt voor verpakt bronwater.

Top 10 duurste flessen water ter wereld*

#1. BLUE GOLD water
€700 per liter
Country: The Netherlands
#2. Fillico Jewelry Water
€517 per liter
Country: Japan
#3 - Nevas (Design Edition)
€160 per liter
Country: Germany
#4 - Svalbarði Polar Iceberg Water
€140 per liter
Country: Svalbard, Norway
#5 - Bling h2o
€87 per liter
Country: USA

#6. - Uisge Source
€50 per liter
Country: Scotland, UK
#7 - Lofoten
€47 per liter
Country: Norway
#8 - ROI
€40 per liter
Country: Slovenia
#9 - MINUS 181
€40 per liter
Country: Germany
#10 - BLVD
€40 per liter
Country: Tasmania, Australia

*Onderstaande ranglijst is opgesteld onder de volgende voorwaarden: de fles moet regelmatig worden geproduceerd en momenteel ergens ter wereld verkrijgbaar zijn. Een fles water die eenmalig voor een hoog bedrag geveild is valt hier niet onder.

Geen reactie's

Geef een reactie