10 originele tips om jouw kantoor te verduurzamen in 2022

Ook kantoren willen steeds meer verduurzamen, maar weten niet altijd hoe. Door kleine veranderingen kan je al een grote impact maken. Verduurzamen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn! Maar waar begin je? We helpen je een handje op weg met onze 10 favoriete duurzame alternatieven voor op het kantoor. 

 

1. The Good Roll

“Let’s make the world less shitty!” Is het motto waar bedrijf The Good Roll voor staat. Zij produceren 100% boomvriendelijk en gerecycled toiletpapier. De verpakking is plasticvrij én 50% van de nettowinst investeren ze in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Zo kan jij met een gerust hart naar de wc!

2. Uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Wereldwijd worden er per minuut 30 voetbalvelden aan bos weggekapt. De papierindustrie staat op nummer drie van grootste aanjagers van deze massale ontbossing. Dat kan anders! Daarom maakt Moyu schrijfartikelen van uitwisbaar steenpapier. Dit papier is vrij van bomen, water en bleekmiddelen. Het is bovendien 500 keer herschrijfbaar en zeer goed te recyclen. Maar alleen ontbossing tegengaan is niet genoeg, daarom planten ze één boom per verkocht notitieboek.

 

3. Duurzaam lunchen

“We zijn op een missie tegen voedselverlies, ‘s werelds domste probleem.” Is waar Winning Foods voor staat. Voedselverlies en dierlijke diëten zijn twee van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Winning Foods helpt het meeste uit de oogst van elke boer te halen, door bijna verloren groente  om te zetten in winning, plantaardig voedsel. Zo kan je een pakket bestellen met gedroogd fruit en groenten voor verschillende soepen, à la Cup-a-Soup, maar dan veel duurzamer!


4. Lokaal water en frisdrank 

Jaarlijks gaan er in Nederland zo’n 900 miljoen plastic flesjes over de toonbank, zo’n 100 miljoen daarvan belanden in het milieu. KRNWTR+ plaatst duurzame watertappunten bij kantoren, om zo het drinken van lokaal getapt water aantrekkelijker te maken. Zo tap je gefilterd, gekoeld en bruisend water, zonder de bijsmaak van onnodige verpakkingen en transportkilometers. Dankzij de natuurlijke siropen biedt KRNWTR+ ook een gezond en duurzaam alternatief voor frisdrank. Zo draag je met elke slok bij aan een betere wereld.

5. Boodschappen in potjes

Hallo boodschappen, vaarwel eenmalige verpakkingen! Pieter Pot is een bedrijf dat boodschappen bezorgd in herbruikbare potten. Elke pot gebruiken ze minstens 40 keer. Wanneer je bestelt, betaal je een beetje statiegeld. Bij je volgende bestelling nemen ze de lege potten weer mee en ontvang jij je statiegeld. Spectaculair circulair!

6. Biodiverse Thee

(On)kruidenthee die de Nederlandse biodiversiteit herstelt. Dat is waar Wilder Land voor zorgt. Ze werken samen met boeren aan het zaaien van (on)kruiden waar thee van gemaakt wordt. Lekker voor jou, maar ook voor onze natuur. Hoe meer (on)kruiden ze namelijk inzaaien bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in Nederland. Een kop thee smaakte nog nooit zo goed!

7. Seenons

Laat je restafval ophalen en geef het een nieuw leven. Seenons verbindt door middel van hun platform en bijbehorende app alle partijen uit de afvalketen met elkaar. 

Hoe het werkt?

  1. Via de app geef je aan waar en wanneer je wil dat je restafval opgehaald wordt. 2. Op een betaalbare en duurzame manier wordt jouw restafval opgehaald.
  2. Innovatie verwerkers gebruiken jouw restafval om nieuwe grondstoffen en producten te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld van koffiedrab zeep en likeur gemaakt!

8. Moyee Coffee

90% van de totale koffiewaarde verdwijnt op dit moment in de zakken van een handjevol grote multinationals. Moyee Coffee strijdt voor een 50/50 aanpak en dus FairChain koffie. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laten ze 300% meer geld achter in het koffieproducerende land! En dat terwijl jij niet meer betaalt voor de koffie, win-win! Deze koffie wil je niet missen, wij spreken uit ervaring.


9. Duurzaam visitekaartje

Gebruik maar één visitekaartje en deel deze met anderen door middel van een QR-code. Quickconnected maakt dit mogelijk. Je ontvangt één business card waarmee je jouw eigen profielpagina kan creëren. Door op jouw visitekaartje te tappen via de app of te scannen via de QR-code, wordt jouw profiel getoond. Zo deel je gemakkelijk jouw contactgegevens met anderen en ga je het gebruik van single-use visitekaartjes tegen!

10. Ecologische en plasticvrije schoonmaakmiddelen

Traditionele schoonmaakproducten bevatten 80% water en de verpakkingen bestaan bijna altijd uit plastic. EcoPods brengt hier verandering in. Zij leveren een duurzame herbruikbare fles, waarbij je capsules kan bestellen. Deze los je op in water om vervolgens je schoonmaakproduct te hebben. Hiermee bespaar je 92% CO2 uitstoot, omdat alleen de capsules vervoerd worden en geen water. Ook hergebruik je de fles, dus geen single-use. Dat poetst extra lekker!Test

Geen reactie's

Geef een reactie