voldoende water drinken

Jij drinkt het beste drinkwater van Europa!

Nederland heeft het beste drinkwater van Europa. Het water dat bij jou op school en thuis uit de kraan stroomt is dus lekkerder dan dat van jouw leeftijdsgenootjes uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië en alle andere landen van Europa. Best bijzonder voor zo’n klein landje, zou je zeggen. Toch niet, Nederland is al heel lang het waterland bij uitstek.

 

Ons land steekt qua waterkennis en -zuiverheid met kop en schouders boven de rest uit. Dat komt omdat Nederland boven op de Europese drinkwaterrichtlijn een extra pakket strenge veiligheids- en kwaliteitsmaatregelen heeft genomen. Zo stelt Nederland de strengste normen als het gaat om de stoffen die in het leidingwater voorkomen en zaken als de kleur, geleidbaarheid, zuurgraad en troebelheid van het water.

Aanvullende maatregelen zijn genomen op het gebied van de temperatuur en de hardheid van het drinkwater. De richtlijnen zijn zo vastgesteld dat de consument levenslang water kan drinken zonder nadelige effecten voor zijn gezondheid. Bij het vaststellen van de normen wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met de zwakkere groepen in de samenleving, zoals bejaarden en baby’s.

Wist je dat we ook KRNWTR-tappunten hebben voor de horeca, bedrijven & scholen?

waterkoeler-watertappunt-horeca-circl_v2