header-kraanwaterdrinken-filter

Jij drinkt het beste drinkwater van Europa!

Nederland heeft het beste drinkwater van Europa. Het water dat bij jou op school en thuis uit de kraan stroomt is dus lekkerder dan dat van jouw leeftijdsgenootjes uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië en alle andere landen van Europa. Best bijzonder voor zo’n klein landje, zou je zeggen. Toch niet, Nederland is al heel lang het waterland bij uitstek.

Ons land steekt qua waterkennis en -zuiverheid met kop en schouders boven de rest uit. Dat komt omdat Nederland boven op de Europese drinkwaterrichtlijn een extra pakket strenge veiligheids- en kwaliteitsmaatregelen heeft genomen. Zo stelt Nederland de strengste normen als het gaat om de stoffen die in het leidingwater voorkomen en zaken als de kleur, geleidbaarheid, zuurgraad en troebelheid van het water.

Aanvullende maatregelen zijn genomen op het gebied van de temperatuur en de hardheid van het drinkwater. De richtlijnen zijn zo vastgesteld dat de consument levenslang water kan drinken zonder nadelige effecten voor zijn gezondheid. Bij het vaststellen van de normen wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met de zwakkere groepen in de samenleving, zoals bejaarden en baby’s.

Wist je dat we ook KRNWTR-tappunten hebben voor de horeca, bedrijven & scholen?

waterkoeler-watertappunt-horeca-circl_v2
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
3 Reactie's
 • Jij drinkt het beste drinkwater van Europa! | D...
  Geplaatst op 12:29h, 17 januari

  […] Nederland heeft het beste drinkwater van Europa. Het water dat bij jou op school en thuis uit de kraan stroomt is dus lekkerder dan dat van jouw leeftijdsgenootjes uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië en alle andere landen van Europa. Best bijzonder voor zo’n klein landje, zou je zeggen. Toch niet, Nederland is al heel lang het waterland bij uitstek.  […]

 • Tesse Tiemens
  Geplaatst op 21:04h, 27 januari

  maar waarom moeten we dan nog zo’n tappunt, aangezien het dus even veilig is om het water gewoon uit de kraan te halen. het is 5 meter lopen en het gaat nog 3x zo snel ook bij de kraan.

 • Tom
  Geplaatst op 21:07h, 30 januari

  Dag Tesse, een tappunt: voor de horeca en bedrijven omdat men zo gekoeld en bruisend water kan serveren i.p.v. bronwater dat verpakt en vervoerd moet worden, en voor scholen omdat je zo water kunt tappen bij een leuk tappunt i.p.v. een kraantje op het toilet en het water drinken stimuleert i.p.v. frisdrank. Groet! Tom van KRNWTR

Geef een reactie