Dag 10: Moet ik Evian bronwater drinken om jong te blijven?

Een bijzonder flesje water? Je zou het bijna gaan geloven als je onderstaande viral bekijkt van Evian.  Dit filmpje heeft inmiddels een plek gekregen in het Guiness Book of Records als meest bekeken online reclamespot aller tijden (45 miljoen views). Ik vind hem leuk, maar ik ga geen Evian drinken. Ik drink gewoon kraanwater. Bookmark and Share

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Geen reactie's
 • Sylvia
  Geplaatst op 04:08h, 13 januari

  Super iniatief We Tap Water!! .. Maar check deze link – Mannen, niet te veel drinken in die 100 dagen dus : )
  Goodluck! Sylvia

  =======================
  8 glazen water = onzin

  Veel vrouwen hebben op het werk hun eigen waterfles. Meestal van 0,5 liter, maar een enkeling doet gek en torst een anderhalve literfles mee. We zijn allemaal doordrongen van het nut en belang van 8 glazen water per dag. Maar dat je anderhalve liter water per dag moet drinken om gezond te blijven is complete onzin.
  Dit weekend stond er een artikel in NRC Handelsblad dat fijntjes de mythe van de acht glazen onderuit haalt. Zo schijnen je nieren niet goed te werken als je warme oorlellen hebt. De oplossing? Meer water drinken. Wallen onder je ogen? Meer water drinken. Pukkels op je voorhoofd? Juist, meer water drinken. En zo zijn er nog tig water-fabels op internet te vinden.

  Water is lekker, caloriearm en noodzakelijk voor het functioneren van je lichaam. Maar je hoeft echt geen acht glazen per dag te drinken om gezond te blijven. Andere dranken zoals thee, koffie, frisdrank en vruchtensappen helpen je ook aan die noodzakelijke anderhalve liter vocht die je lijf dagelijks nodig heeft. En nee, thee en koffie drogen je lichaam niet uit.

  Dieetgoeroe’s en gezondheidsfreaks zweren bij die magische acht glazen. Het zou je nieren schoonspoelen en afvalstoffen afvoeren. Wetenschappelijk is dat echter nooit bewezen. In het boek ‘The Truth about Food’ schrijft Jill Fullerton-Smith dat acht glazen onzinnig is. ‘Je scheidt niet meer afvalstoffen uit door die acht glazen water. Je plas wordt er alleen maar dunner van.’

 • Tom
  Geplaatst op 20:09h, 16 januari

  Hi Sylvia, Bedankt voor je reactie en advies! We zullen voorzichtig omgaan met de 8 glazen regel. Ook wel bekend als de 2 liter regel:). 2 liter vocht vinden ook wij voldoende!

 • online
  Geplaatst op 11:40h, 30 maart

  Bedankt voor de interessante informatie

Geef een reactie