Mode designers ontwerpen hippe flessen voor bronwatermerken

Welke fles zou jij ontwerpen?

Bekende bronwatermerken komen elk jaar met mooie designerflessen om hun merk hip te maken, zodat wij hun flessen gaan kopen. San Pellegrino, een chique bronwatermerk uit Italië, komt elk jaar met een nieuwe fles en werkt dan samen met een ander duur merk zoals Bulgari (juwelen) of Ferrari (auto’s).

De fles hiernaast kun je alleen krijgen in dure restaurants. Maar het is ‘gewoon’ water. Je betaalt niet voor het water, maar voor de mooie fles.

Ga jij voor een broodje kaas 1000 keer meer betalen, omdat het in een mooi doosje zit?

Het duurste water is Bing Water: een fles bedekt met juwelen en kost Euro 35,-. Daar kun je een zwembad vol aan kraanwater voor krijgen.

 

drinkflessen_evianEvian bronwater: het beroemdste bronwater

Evian is het beroemdste gebottelde water en komt al vanaf 2007 ieder jaar met een fles ontworpen door een beroemde mode ontwerper.

De eerste fles werd ontworpen door de Franse mode ontwerper Christian Lacroix, in 2008 door Jean-Paul Gaulthier, in 2009 door de Brit Paul Smith, in 2010 door de Japanse designer Issey Miyake en in 2011 was de eer aan de bedenker van de minirok, André Courrèges.

Op de designerflessen staat meestal een glinsterende bloem afgebeeld; een symbool van jeugd, zodat we het gevoel krijgen dat we ‘jong’ blijven. Hij kost Euro  3,95. Niet duur als je hem ook als vaas gebruikt:)

 

 

imagesSourcy & Piet Boon

Het Nederlandse bronwatermerk Sourcy (uit de buurt van Utrecht) heeft een Nederlandse ontwerper Piet Boon gevraagd om een fles te ontwerpen.