Mineraalwater bevat weinig mineralen

Water uit een flesje bevat minder vaak minder mineralen dan gedacht wordt, soms zelfs minder dan water uit de kraan. Bovendien kunnen in flessenwater ongezonde kiemen voorkomen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Stiftung Warentest, een onafhankelijk, Duits testinstituut. Het testinstituut onderzocht 29 merken mineraalwater zonder koolzuur in Duitsland. Tweederde bleek ‘weinig tot zeer weinig’ minerale stoffen te bevatten. Zo zat er te weinig calcium in om iets te betekenen voor de botten en te weinig magnesium waar de spieren iets aan hebben. Twee watertjes van supermarkt Lidl bevatten zelfs minder mineralen dan het kraanwater van grote steden als Berlijn, Hamburg of Keulen.

Kiemen
Bij twaalf merken, onder andere bij Evian, troffen de onderzoekers kiemen aan in het water. Strikt genomen zouden deze watertjes gekookt moeten worden voordat ze geschikt zijn voor baby’s, ouderen en zieke mensen. In zes waters vonden ze acetylaldehyde. Deze stof komt vanuit het kunstof flesje in het water, waardoor het water minder lekker smaakt. Mineraalwater heeft een gezond imago, maar je kunt dus net zo goed leidingwater drinken.

En dan te bedenken dat Evian uitgerekend met een baby-reclame een grote marketingprijs in de wacht heeft gesleept. Bekijk hier het filmpje.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
2 Reactie's
 • ar
  Geplaatst op 20:19h, 03 juli

  ter aanvulling: in kraanwater zitten hormonen die niet gefilterd kunnen worden. Feit is dat in de toekomst steeds meer mannen “borsten”zullen krijgen. Ik heb helaas een zware hormoonallergie en het zoveel mogelijk vermijden van kraanwater lijkt te helpen. Ik drink dus alleen flessenwater (ook voor koffie, thee, koken).

  Nadeel is: dat flessenwater veel minder lekker is, maar het is niet anders.

  Ik vind wel dat de informatie mbt gezondheid aangevuld moet worden met de hormooninformatie, omdat dit bij heel veel mensen niet bekend is. Hormonen worden een steeds groter probleem en is relatief onbekend.

 • Cloosen
  Geplaatst op 20:05h, 31 maart

  Mineraalwater is een wettelijke benaming , niet meer dan dat, die garant staat voor de stabiele samenstelling van het water van een bepaalde bron; een erkenning als mineraal water gaat samen met nog verschillende andere voorwaarden door de bronuitbater na te leven als hij dat water bottelt.
  Mineraal water drinken om mineralen op te nemen is vrij zinloos daar de mineralen in water in een anorganische toestand verkeren en daardoor slechts beperkt of helemaal niet door de mens kunnen geassimileerd worden;mineralen nemen we vlot op uit voedingsmiddelen omdat ze aldaar in een organische toestand verkeren.
  Heelwat flessenwaters zijn van zeer hoge kwaliteit en daardoor veel beter dan distributiewater dat eigenlijk alleen maar ”drinkbaar’ verklaard is en waaruit helaas vele residuen niet meer verwijderd worden of zelfs kunnen verwijderd worden
  ( hormonen, geneesmiddelen, pesticiden enz… )

Geef een reactie