Lowlands roept op om veel water te drinken. Ook kraanwater!

Vandaag begint Lowlands! Drie dagen lang gaan we met volle teugen genieten van beats en zon. Héél véél zon! Met temperaturen van meer dan 30 graden, belooft het een tropische editie te worden. De organisatie neemt daarom extra maatregelen.

In de festivaltenten wordt de lucht afgekoeld tot een temperatuur van 25 graden Celsius. Zonder luchtbehandeling zou de temperatuur in de tenten oplopen tot meer dan 40 graden.

Bezoekers worden gewaarschuwd niet te veel alcohol en koffie te drinken, omdat die vocht aan het lichaam onttrekken. Bij de toiletten wordt gratis water uitgedeeld.

Andere jaren mochten bezoekers geen water meenemen naar het festivalterrein. Nu mag dat wel. Bezoekers kunnen flesjes vullen bij het toiletgebouw. Ze moeten wel openblijven om te voorkomen dat mensen met gevulde flesjes gaan gooien. Een andere reden om geen dopjes toe te staan is dat ze geen zin hebben om 55.000 dopjes uit de grond te peuteren.

We hopen dat we volgend jaar met krnwtr op het festival kunnen staan, zodat we ook een oplossing kunnen bieden voor alle flesjes die dagelijks toch nog weggegooid zullen worden. Zoals bijvoorbeeld deze (nu nog unieke) ‘krnwtr platzak, die we zelf zullen uitproberen. Daarover in de loop van het najaar meer…