krntwtr-tappunt-waterkoeler-horeca-drinkwatersysteem

10 Redenen om een KRNWTR leidingwaterkoeler voor je kantoor op de TO DO lijst te zetten

Zonder water is er geen leven mogelijk. Jouw lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water en dat moet je aan blijven vullen, om goed te kunnen functioneren. Een aantrekkelijk watertappunt in de vorm van een KRNWTR leidingwaterkoeler op kantoor helpt hierbij. Wanneer je een KRNWTR waterkoeler ziet, denk je aan lekker gekoeld en of bruisend kraanwater en ga je op je werk meer water drinken. Met KRNWTR maken we milieuvriendelijk waterdrinken aantrekkelijk en toegankelijk.

waterkarafDrink dus voldoende kraanwater op je werk. Dit is een gemakkelijke, goedkope en milieuvriendelijke manier om jouw lichaam te laten blijven werken. Dat je water nodig hebt om te kunnen functioneren, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat het drinken van voldoende water de makkelijkste manier is om goed werk te leveren? Water verhoogt de doelmatigheid van de rode bloedcellen bij het opnemen van zuurstof in de longen, wat jouw effectiviteit op het werk vergroot. Wanneer je voldoende water drinkt, kun  je je beter concentreren en het helpt stress te verminderen.

Hoeveel water drink jij op je werk?
De gedachte dat je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water ook binnen krijgt als je koffie of andere dranken drinkt, is niet juist. Wanneer er gesproken wordt over een minimale hoeveelheid van twee liter water per dag, gaat het om twee liter zuiver water. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit best lastig is. Omdat we vaak niet beseffen hoe belangrijk water voor ons is, maar ook omdat we er niet geregeld mee in aanraking komen. Het staat niet op de TO DO lijst.

10 Redenen om KRNWTR waterkoeler voor je kantoor op je to do list te zetten:

  1. Water verhoogt de doelmatigheid op je werk; het vergroot je concentratietijd
  2. Water is een beter energiedrankje dan welke andere frisdrank ook en heeft geen bijwerkingen
  3. Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen
  4. Water helpt vermoeidheid te verminderen
  5. Water wordt gebruikt voor het transport van alle stoffen in het lichaam
  6. Water is het belangrijkste oplosmiddel voor al ons voedsel, vitaminen en mineralen
  7. Water is de belangrijkste vorm van energie
  8. Water zorgt voor een betere samenwerking tussen de hersen- en lichaamsfuncties. Het verhoogt de mogelijkheid om doelen te bereiken.
  9. Water is nodig om ons immuunsysteem goed te laten werken
  10. Ons lichaam heeft geen watervoorraden van waaruit het tijdens droogte kan putten. Daarom moet je regelmatig water drinken.

KRNWTR-waterkoeler-bij-bedrijven-gekoeld-bruisend-water

Waarom geen bronwater op kantoor?
Allereerst is bronwater veel slechter voor het milieu dan kraanwater. Voor de productie, verpakking en het vervoer van bronwater komt 500 keer meer CO2 vrij dan bij kraanwater. Een leidingwaterkoeler is binnen een jaar terugverdiend. Het kraanwater wordt gekoeld en gefilterd en het is net zo gezond, lekker en ook nog eens beter voor het milieu. Kraanwater, waarom niet?

waterkarafDe geschiedenis van ons kraanwater
Het leidingnetwerk in Nederland is te danken aan initiatiefnemer en tevens schrijver  Jacob van Lennep. Het verhaal gaat dat Jacob van Lennep na het proeven van fris duinwater, wat op natuurlijke wijze werd gezuiverd, met het idee kwam om ditzelfde water naar Amsterdam te brengen. Halverwege de 19e eeuw werden de eerste leidingen aangelegd.

Bij de komst van het eerste kraanwater bestonden er nog geen wettelijke richtlijnen omtrent de kwaliteit van het water. Het waren dan ook met name particulieren die het water aanleverden. Aan het begin van de 20e eeuw kreeg de overheid steeds meer invloed en ontstonden er richtlijnen rondom de kwaliteit en levering van het kraanwater. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de Waterleidingwet in 1957. Hierdoor kwam er toezicht op waterleidingbedrijven waarbij de betrouwbaarheid van het water veelvuldig werd getest.

Waarom kraanwaterkoeler vaak schoner is dan bronwaterkoeler
Kraanwater wordt namelijk meestal beter getest dan bronwater. Voor kraanwater gelden er dan ook strengere regels. Kraanwater wordt op ongeveer 65 stoffen getest, waar dat bij flessenwater slechts 15 stoffen zijn. Kraanwater is van enorm goede kwaliteit in Nederland en komt continu vers uit jouw eigen kraan. Soms zitten er in flessenwater zelf zo veel chemische stoffen, dat het als kraanwater nooit geaccepteerd zou worden. Waterleidingbedrijven controleren iedere dag de waterkwaliteit in het zuiveringsproces. Bij de minste afwijking worden gelijk maatregelen genomen.

Des te meer reden om kraanwaterkoeler boven een bronwaterkoeler te kiezen!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Geen reactie's

Geef een reactie