In de afgelopen jaren is er wereldwijd een groeiende bewustwording ontstaan over de schadelijke impact van single-use plastics (SUP’s) op ons milieu.
Lees hier meer overSUP’s, zoals plastic flessen, rietjes en verpakkingen, dragen bij aan deze vervuiling en bedreigen de gezondheid van onze oceanen en ecosystemen.
Naar schatting zorgen wij alleen in Nederland al voor jaarlijks meer dan
7 miljard plastic bekers en maaltijdverpakkingen die na eenmalig gebruik worden weggegooid. Dat moet anders…
Gelukkig vindt de Nederlandse overheid ook dat het anders moet. Vanaf 1 januari zal er daarom een verbod op wegwerp gelden en wordt hergebruik de norm. Ook wordt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in het leven geroepen.
Deze richtlijn luidt dat steeds meer bedrijven vanaf 2024 verplicht worden te rapporteren over hun impact op de mens en het milieu. Het doel hiervan is het creëren van transparantie rondom duurzaamheid binnen organisaties.
Om het overzichtelijk te houden hebben we voor beide onderwerpen een blog geschreven. In deze blogs zullen we de details van de nieuwe SUP-wetgeving en de CSRD-richtlijn bespreken en ontdek je hoe dit voor jouw horecazaak of kantoor gaat uitpakken.