KRNWTR laat ‘app voor kraanwater in de horeca’ crowd funden

Met de KRNWTR-app maken we inzichtelijk welke horecazaken kraanwater serveren en welke niet. Je kunt zelf aangeven of je in een restaurants kraanwater hebt gekregen en wat je van het kraanwaterbeleid vindt. Met de KRNWTR-app beloon je de horecaondernemer die het goed doet en stimuleer je de ondernemer die geen kraanwater schenkt dit wel te doen.

Tot 1 maart kun je via crowd funding een bijdrage leveren om de app te realiseren, zodat we hem op Wereldwaterdag (22 maart) gratis kunnen aanbieden.

16.000 fans van kraanwater in de horeca
KRNWTR pleit er al langer voor om kraanwater in de horeca op de kaart te zetten. Tom Niekamp van KRNWTR: “Het bewijs dat wij niet de enigen zijn die dit vinden, is dat we op Facebook meer dan 16.000 van kraanwater in de horeca hebben. Deze app is de kans voor deze mensen om horeca, die het goed doen te belonen en om op een laagdrempelige manier aan te geven dat ze het niet ok vinden als een ondernemer het pertinent weigert.”

Crowd Funding
Om de ontwikkeling van de app te financieren (10.000 Euro), maakt KRNWTR gebruik van het crowd funding platform van One Planet Crowd. Tetsuro Miyazaki van KRWNTR: “Op deze manier komen we niet alleen aan de nodige financiële middelen, maar ook zorgen we dat er een breed draagvlak ontstaat. De app valt of staat met het aantal gebruikers en crowd funding is de perfecte tool om mensen bij ons project te betrekken. Om het laagdrempelig te houden, kun je al vanaf 2,50 investeren.”

Waarom 10.000 Euro?
De KRNWTR-app wordt location based, gebruikers kunnen zelf informatie toevoegen aan bestaande horecazaken en kunnen horecazaken aanmelden. Met name de database die we hiervoor nodig hebben en de interactieve functionaliteiten zorgen voor hogere ontwikkelingskosten dan bij een mobile website, wat de meeste apps zijn.

– Ontwikkelingskosten app: 7.000 Euro (ex BTW)
– Administratiekosten crowd funding platform: 700 Euro (ex BTW)
– Promotiekosten (zoals adverteren en nog te maken promotiefilmpje): 500 Euro (Ex BTW)
– Gemiddelde inkoopkosten per investeringspakket 15%-20%: 1.500 Euro (ex BTW)

Totale kosten: 9.700 Euro (ex BTW)
Totaal streefbedrag investeringen: 10.000 Euro (incl BTW) of  8.264 Euro (ex BTW)

Aan de crowd funding voor de ontwikkeling van deze app verdient KRNWTR niets. Indien we meer ophalen dan het streefbedrag, zullen we die investeren in uitbreidingen van de functionaliteiten van de app.

Ook zonder smartphone
Op de KRNWTR website staat momenteel al een kaart met meer dan 1.400 kraanwatervriendelijke horecaondernemingen. Deze zal met de lancering van de app vervangen worden door een kaart met zowel kraanwatervriendelijke als –onvriendelijke zaken. Ook zonder smartphone kun je via de website aangeven of je al dan niet kraanwater hebt gekregen. Er komt ook een kaartensetje waarmee je het kraanwaterbeleid via KRNWTR kunt beoordelen.

Wereldwaterdag
Investeren in het project kan tot 1 maart. Op Wereldwaterdag (22 maart) wordt de KRNWTR-app gelanceerd. De app wordt voor verschillende platforms gratis beschikbaar gesteld.

Andere media over de KRNWTR-app:MEER INFORMATIE?
CONTACT
OP SCHOOL
IN DE HORECA
OP HET WERK