Wie heeft het lekkerste kraanwater van Europa?

Ieder jaar houdt KRNWTR de verkiezing van ‘Het lekkerste water van Nederland’. Ter ere van WereldWaterDag (22 maart) verkiezen we de stad met het lekkerste kraanwater. Dit jaar hebben wij het nog wat groter aangepakt: KRNWTR goes international. Geïnspireerd door het EK kozen wij dit jaar voor het eerst (in de geschiedenis) ‘Het lekkerste water van Europa. Maar liefst 10 landen strijden mee om deze fantastische titel. Een professionele jury proeft de kraanwaters uit…

Nederland
België
Luxemburg
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Portugal
Oostenrijk
Italië
Engeland

…om antwoord te kunnen geven op die éne vraag:
Wie heeft het lekkerste kraanwater van Europa?

Het lekkerste water van europa
Lekkerste_kraanwater_van_europa

De Jury

Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de diverse waters op smaak. De jury bestaat uit o.a. watersommelier Marielle Thiadens, Leslie Dronkers (sodasommelier), Boris Visser (wijnsommelier) en Maxine Rietveld (theesommelier).

De KRNWTR-Awards

Nederland heeft kraanwater van topkwaliteit! Maar hoe lekker is ons drinkwater nou echt? Om dat te onderzoeken organiseren de aller eerste Europese kraanwater Verkiezing. Een deskundige en onafhankelijke jury proeft het kraanwater uit 10 Europese landen. Is ons kraanwater echt zo lekker als wij denken?

Uitreiking Awards

Zondag 22 maart is het WereldWaterDag. Ter ere van deze dag wordt de winnaar van de European Water Awards bekend gemaakt.

Marielle Thiadens
watersommelier

Sjoerd & Leslie
sodasommeliers

Boris Visser
wijnsommelier

Maxine Rietveld
theesommelier

Waterdragers uit heel Europa

Uit heel Europa wordt door waterdragers vers getapt drinkwater aangeleverd. En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Het water wordt getapt in speciale, gedesinfecteerde flessen en luchtdicht verzegeld.  Het water wordt donker bewaard en zo snel mogelijk naar Nederland verscheept.

De genomineerde drinkwaters:

Nederland
België
Luxemburg
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Portugal
Oostenrijk
Italië
Engeland

Pers

Voor meer informatie, HR beeldmateriaal of andere vragen kun je contact opnemen met iris@krnwtr.nl of bellen naar 020 80 88 400

Over KRNWTR

KRNWTR is een sociale onderneming. In 2010 opgericht 2 vrienden die zich ergeren aan plastic afval. Kraanwater drinken is een van de makkelijkste manieren om iets te doen voor een betere wereld. Want meer kraanwater betekent minder single-use waterverpakkingen, minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.

Ons kraanwater is van uitstekende kwaliteit. Waarom water drinken dat verpakt en vervoerd moet worden? Daarom promoten wij het drinken van lokaal water door unieke watertappunten (leidingwaterkoelers), mooie karaffen en waterflessen.

De KRNWTR-awards worden gesponsord door