Kraanwatergrap (1 April) leidt tot paniek

Twee Dj’s creëren 1 April onnodige paniek door fraaie woorden voor water te gebruiken. Water heeft namelijk meerdere scheikundige namen, waaronder begrippen als dihydrogeen monoxide, hydrogeen hydroxide, oxidaan, hydroxylisch zuur, die de DJ’s gebruikten in hun radio uitzending.

Het probleem
Ze grapten over de waterkwaliteit, zeggende dat er dihydrogeen monoxide uit de kraan zou komen. Dit veroorzaakte paniek onder de radio luisteraars in ‘Cape Coral-Fort Myers’ in Florida, terwijl dihydrogeen monoxide gewoon water is.

Klachten
Het waterbedrijf ontving meerdere telefoontjes van mensen die gehoord hebben dat het drinkwater onveilig zou zijn en niet zou moeten drinken of in douchen. DJs-suspended-for-April-Fools-prank-panicVolgens Diane Holm (ambtenaar bij Florida Department of Health in Lee County) is het verspreiden van valse berichten over de kwaliteit van het drinkwater een misdaad.

Excuses
De twee Dj’s Val St. John en Scott Fish, die samen al meer dan 10 jaar werkzaam zijn voor WWGR-FM, zijn voor onbepaalde tijd geschorst. Het radio station heeft de grap teruggenomen en heeft meerdere keren haar excuses aangeboden tijden de reclame onderbrekingen.