Kraanwater voor kids in Amsterdam

In Amsterdam Zuid-Oost zijn vorige week tientallen kinderen afgekomen op het eindevenement van het project Water Uit De Kraan, georganiseerd door de trainees van de Gemeente Amsterdam. Het project Water uit de Kraan is  een campagne om kraanwater ‘cool’ te maken bij kinderen tussen 8 en 12, in plaats van alle energiedrankjes, zoete sapjes en limonade die de schappen van de supermarkten van Amsterdam overheersen. Deze campagne doen de trainees
in Nieuw-West (Slotermeer) en ook in Zuidoost (Bijlmercentrum), omdat deze twee stadsdelen de meeste mensen met overgewicht bevatten (27% van de Amsterdamse kinderen heeft overgewicht, de oorzaak is niet alleen weinig bewegen en veel eten, maar ook veel frisdrank).

Tijdens het evenement werd de nieuwe clip geïntroduceerd (zie hieronder) en werden de kinderen op leuke wijze geconfronteerd met het drinken van kraanwater middels activiteiten als de kraanwaterquiz en pimp je waterfles. KRNWTR was ook aanwezig en deed een watertest met de kinderen.

Aan het eind van de middag werd er een videoclip onthuld en werd er stevig gedanst door de kids. De videoclip was onderdeel van de campagne en kun je hieronder bekijken. Wat hebben wij geleerd? Muziek is een uitstekend middel om de doelgroep te bereiken.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
  • Ruben
    Geplaatst op 08:08h, 20 december

    KRNWTR, goed dat jullie er waren en bedankt voor jullie bijdrage! In ieder geval hebben we weer een groep kinderen bereikt en bewust gemaakt van de voordelen van water uit de kraan.

Geef een reactie