Maak water drinken leuker op school met de watertappunten van KRNWTR

Een school moet tegenwoordig ook een gezonde omgeving zijn. Kinderen met overgewicht is een toenemend probleem. Daarom is het voorzien van een kraanwatertappunt een ideale mogelijkheid om kinderen een gezond alternatief te bieden. Frisdranken zitten vol met suiker en kunnen al het verschil vormen tussen een gezond gewicht voor uw leerlingen.

Het watertappunt met communicatiemateriaal zoals de houten richtingwijzer, informatie posters en
eventueel waterflessen voor leerlingen.

watertappunt-school-communicatie

Kraanwater in de kantine

Ook in de kantine is er uitstekende ruimte om kraanwater aan te bieden. In mooie karaffen met een schijfje citroen, munt of komkommer. Kraanwater drinken wordt lekker, aantrekkelijk en bovenal lest de dorst.

krnwtr-duurzame-waterkoeler-richtingwijzer

Uniek watertappunt op school

Kraanwater is niet altijd overal even fris beschikbaar op school. Vaak ook helemaal niet. Met een interessant en leuk watertappunt maak je als school kraanwater drinken aantrekkelijker voor kinderen. Het tappunt is eenvoudig te realiseren.

rvs-waterflessen

Rvs waterflessen voor de leerlingen

Als u de leerlingen op school extra wilt motiveren, kunt u ze een KRNWTR RVS bidon geven. De fles ziet er hip en stoer uit, is klein en handig. Inhoud 400ml. Dankzij de hoogste kwaliteit RVS blijft het water langer fris in de fles en is de waterfles makkelijk schoon te maken.

.

5 Redenen voor een KRNWTR-tappunt op school?

– Leerlingen kiezen het gezonde alternatief
De hoeveelheid suikers in frisdrank is slecht voor de gezondheid. In plaats van frisdranken te drinken, kiezen de leerlingen meer voor kraanwater.

– KRNWTR tappunt is mooi en leuk
Het design is uniek en de tapkraan maakt het leuk om zelf kraanwater te tappen.

– Een watertappunt is gewild
Kinderen geven aan wel kraanwater te willen drinken, maar vaak is er geen goede of aantrekkelijke manier (denk aan het kraantje in de w.c.).

– Voor een betere wereld
U zorgt voor minder afval van plastic flesjes en 5% van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foudation ter bestrijding van het plastic afval in de oceanen.

– Dankzij KRNWTR drinken leerlingen en studenten meer kraanwater
Een tappunt maakt waterdrinken meer toegankelijk.

.

kraanwater-op-school-jogg

Jongeren op gezond gewicht

De school neemt een hele belangrijke plaats in en heeft een grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voeding- en drankenaanbod op scholen is een belangrijke basis om een een gezonde leefstijl onder jongeren te stimuleren. Met KRNWTR bieden scholen een gezonde, gemakkelijk en aantrekkelijke keuze aan.

Studenten presteren ook beter op kraanwater.

Onze hersenen bestaan voor een groot gedeelte uit water. Wie een fles kraanwater drinkt, heeft sneller beschikking tot de geleerde stof in zijn geheugen.

KRNWTR is ondertekenaar van het akkoord gezonde voeding op scholen 2016-2020.

KRNWTR = Leerzaam voor op school

KRNWTR heeft veel leerzame artikelen gepubliceerd op deze site onder de categorie ‘kraanwateruniversiteit.‘ Hier gaan we in op de geschiedenis van ons kraanwater, waar ons kraanwater vandaan komt en nog veel meer.

Docenten en leerlingen kunnen hier lesmateriaal uit halen en dit bespreken met de klas.

We zijn er om u te helpen. Bel 06 202 85 77 of stuur een e-mail naar info@krnwtr.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail