Drink lekker, lokaal & gezond kraanwater op kantoor, school of in de horeca. Een KRNWTR-leidingwaterkoeler bespaart het milieu & stimuleert water drinken.

Op te veel werkplekken wordt nog bronwater gedronken uit een plastic waterkoeler of plastic wegwerpflesje. Waarom bronwater drinken dat verpakt en vervoerd moet worden? KRNWTR is lekker en milieuvriendelijk. De KRNWTR-leidingwaterkoelers (tafelmodel, inbouw of stand-alone, gekoeld en/of bruisend water) zijn gemaakt van duurzaam hout, staal of rvs en nodigen uit om lekker gekoeld & bruisend kraanwater te drinken.

waterkoelers-watertappunt-school-muurtappunt
waterkoelers-watertappunt-school-fitnessclub_v1
Watertappunt-waterkoeler-tapzuil-bruisend-horeca-werk

Klein of groot kantoor, horeca, school of sportclub? Ook voor jullie hebben wij een passend KRNWTR-tappunt. Vraag informatie aan via onderstaand formulier!

Leidingwatertappunt-gem_noordoostpolder

KRNWTR tappunten vind je bij:

klanten-waterkoeler-watertappunten-leidingwater
kraanwater schenken

De KRNWTR watertappunten onderscheiden zich van andere waterkoelers die een goedkoop plastic uiterlijk hebben. De KRNWTR-tappunten zien er aantrekkelijk uit en maken gebruik van de beste techniek met de meeste service. Bovendien zijn ze in gebruik een stuk goedkoper dan bronwaterflesjes en bronwaterkoelers. De waterkoelers zijn exclusief via KRNWTR te verkrijgen, op huur of koopbasis en worden aangesloten op de waterleiding.

KRNWTR-flessen met uw eigen logo maakt het verhaal compleet

Speciaal voor bedrijven bestaat ook de mogelijkheid om de KRNWTR waterflessen te laten bedrukken met uw bedrijfslogo. Een bedrukte fles is niet alleen een leuke en duurzame attentie voor uw medewerkers, het is ook een zeer geschikt en duurzaam MVO-relatiegeschenk.

Ontvang de KRNWTR-prijslijst

Met alle informatie over de KRNWTR-tappunten, glaswerk, waterflessen en limonadesiropen. Vul het formulier in en ontvang direct alle informatie.

Voornaam (*)

Achternaam (*)

Bedrijfsnaam (*)

Aantal medewerkers (*)

E-mail (*)

Telefoon (*)

Wat is jouw vraag of wens? (*)

Bronwaterkoelers versus leidingwaterkoelers

In de jaren 80 hebben bronwaterkoelers hun intrede gemaakt op de Nederlandse markt en binnen de kortste keren waren ze niet meer weg te denken uit onze kantoren. Maar sinds een aantal jaren zijn er ook koelers die zijn aangesloten op de waterleiding. Wij zochten uit wat de verschillen zijn. We gaan hierbij uit van een bedrijf met 100 full time medewerkers, die iedere dag 0,5 liter water per persoon drinken uit in totaal 4 waterkoelers.

KRNWTR-tappunt + siropen bij Backbase
Bronwaterkoeler
Bronwaterkoelers worden vaak tegen een lage vaste prijs gehuurd, waarbij je als bedrijf een minimum aantal plastic watercontainers per maand of jaar moet afnemen. Voor de huur van je bronwaterkoeler betaal je € 100 per maand (4 x 25 euro), voor het water betaal je bij 0,5 liter per persoon per dag, € 600 per maand. Per jaar zijn de kosten aan drinkwater € 8.400. Kosten per liter bronwater € 0,60.

Koeler op waterleiding
Een waterkoeler op de waterleiding is in aanschaf duurder dan een bronwaterkoeler, maar daar staat tegenover dat de kosten voor het water aanzienlijk lager zijn. Koop je bijvoorbeeld deze energiezuinige waterkoeler via KRNWTR en schrijf je hem in een jaar af, dan betaal je omgerekend per maand € 240 per maand (60 euro per waterkoeler). Voor het water betaal je per maand slechts € 1,3 (bij kosten per liter kraanwater € 0,0013).

Een forse financiële besparing
In het eerste jaar een verschil van meer dan € 5.000. Vanaf het tweede jaar drink je nagenoeg gratis en kun je ruim € 8.000 besparen.

kostenbesparing-krnwtr
Milieubelasting
Ook voor de belasting op het milieu is het interessant om van bronwaterkoelers over te stappen op waterleidingkoelers. Door verpakking en transport zorgt 1 liter bronwater per FTE per dag voor een totale uitstoot van 5.550 kg/CO2 tegen 15 kg/CO2 voor kraanwater per jaar. Wat stroomverbruik betreft, zijn zowel flessenkoelers als leidingkoelers op de markt met een laag energieverbruik.

Waarom een tappunt van KRNWTR?
A. De mooiste watertappunten
B. De beste machines
C. Het leukste verhaal
D. De meeste service

Nog extra redenen nodig voor een watertappunt?

Of het nu een warme dag is of dat je al een aantal uur achter je bureau zit hard te werken, af en toe snak je naar een glaasje heerlijk koud water. Of na de feestdagen kom je er ineens achter dat de waterkoeler weg is of erger nog je hebt nooit een waterkoeler op kantoor gehad. Hoe overtuig je je baas van een waterkoeler op de werkvloer?

Gezondheidsvoordelen  van een waterkoeler op kantoor
Wat is er nu belangrijker voor een baas dan gezond, vrolijk en vitaal personeel? Niets, want hij is 100% afhankelijk van zijn werknemers, die iedere dag hard voor hem moeten werken. 70% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Het helpt ​​voedingsstoffen en zuurstof door de bloedbaan te gaan en draagt bij aan de verwerking van giftige stoffen. Een waterkoeler heeft dus meerdere gezondheidsvoordelen.

Productiviteit
Zoals zojuist vermeld, bestaat de meerderheid van een menselijk lichaam uit water. Water bevat mineralen zoals Magnesium, Kalium en Calcium, essentiële stoffen voor je lichaam. Het hebben van een waterkoeler op kantoor zorgt er voor dat werknemers toegang hebben tot zuivere bron van energie. Het helpt ze hun concentratie behouden en vermindert algehele vermoeidheid.

Stressverlichting
Een waterkoeler op kantoor biedt niet alleen gezond water voor de medewerkers. Het helpt ook bij stressverlichting. Al onze organen hebben namelijk water nodig om te functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, maakt je lichaam een stress hormoon aan. Hierdoor functioneert je lichaam niet goed, omdat het graag water wil.

Een waterkoeler biedt een plek waar medewerkers een adempauze kunnen nemen. Een moment om even afstand te nemen van hun werk of van een moeilijke taak. Het is ook een plek waar de medewerkers even over de baas kunnen roddelen, maar dat blijft tussen ons.

Verhoogt waardering
Een waterkoeler is een zeer efficiëntere manier om te laten zien dat je je werknemers waardeert. Dit komt omdat je investeert in je werknemers. En we weten allemaal dat een gewaardeerde werknemer een gelukkige werknemer is.

Een waterkoeler verbetert en versterkt de bedrijfscultuur
In het digitale tijdperk is een praatje bij de waterkoeler ontzettend belangrijk. Een waterkoeler helpt bij het opbouwen van de sociale relaties. Een bedrijf is in wezen een groep mensen die iedere dag bij elkaar komen om te werken. Een mens is eens sociaal dier, dat net als alle andere dieren, bij de waterbron samenkomen.

Een gezonde bedrijfscultuur wordt vaak over het hoofd gezien, maar hoe beter je dit kan stimuleren hoe beter dit een effect heeft op het bedrijf. Geen enkel bedrijf kan groeien zonder betrokken medewerkers. Medewerkers moeten zich prettig voelen en vertrouwen hebben in een positieve bedrijfscultuur. Zo kunnen ook zij zich weer beter en verder ontwikkelen.

Een gezonde bedrijfscultuur wordt vaak geboren uit gedeelde interesses, die meestal niet veel te maken hebben met het werk dat ze doen. Hoe je het ook wendt of keert, een praatje bij de waterkoeler helpt de bedrijfscultuur te verbeteren, omdat mensen op een persoonlijker niveau samen worden gebracht.

Mensen kruipen uit hun schulp
Sociale angst bestaat helaas op de werkplek. Mensen met sociale angst hebben vaak moeite met praten in het openbaar. Hoewel je sociale angst niet zonder een psycholoog kan oplossen, helpt een praatje bij de waterkoeler mensen wel om uit hun schulp te kruipen.

Daarnaast verlaten mensen vaak hun baan omdat ze zich niet op hun gemak voelen op hun werkplek. Een praatje bij de waterkoeler kan helpen ervoor te zorgen dat mensen zich beter thuis en sociaal geaccepteerd voelen.

De waterkoeler leidt tot verbeterde samenwerking & productiviteit
De waterkoeler brengt mensen samen. Ze komen samen bij de waterkoeler en praten over andere onderwerpen dan het werk. Zo bouwen ze een relatie op en voelen ze zich comfortabel bij elkaar. Wanneer je dat hebt op de werkvloer, dan gaat iedereen geweldig werk verrichten. Mensen die goed samenwerken zijn productiever. De waterkoeler is dus een van de beste manieren om de samenwerking te stroomlijnen.

Waarom een tappunt van KRNWTR?
A. De mooiste watertappunten
B. De beste machines
C. Het leukste verhaal
D. De meeste service

Elke dag 2 liter water drinken op je werk is lastig. Maar schenk je gefilterd, gekoeld en/of bruisend KRNWTR, dan zul je zien dat iedereen meer (kraan)water gaat drinken. En je bespaart aanzienlijk op de kosten van bronwater. Bovendien geeft het verhaal achter de KRNWTR-leidingwaterkoeler voldoende gespreksstof op voor leuke discussies over duurzaamheid en (plastic) afval. 

De voordelen van de KRNWTR-tappunten:

  • Minder kosten, afval en uitstoot van CO2 met kraanwater dan bronwater
  • Kiezen voor kraanwater wordt aantrekkelijker
  • Beste machines, meeste service
  • Uniek design: gemaakt door meubelmaker of door sociale werkplaats
  • Bespaart geld. Binnen 1 jaar heeft u uw investering terugverdiend.
  • Zet aan tot nadenken over duurzaamheid en onze wegwerpcultuur
  • Met de houten KRNWTR richtingwijzer vertelt u het verhaal in één oogopslag (optioneel)

Reacties gebruikers:

“KRNWTR creëert een bewustwording die verder gaat dan de duurzaamheid van kraanwater alleen.”
Citaat uit Juryrapport Duurzaamste Merk van Nederland
“De houten waterkoeler laat zien hoe belangrijk onze medewerkers het vinden om als groot bedrijf verantwoordelijk met onze omgeving om te gaan.”
– Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur | Atradius Nederland
“We krijgen positieve reacties over de KRNWTR waterkoeler. Bezoekers en collega’s hebben leuke gesprekken over Nederlands kraanwater en duurzaamheid. En de waterkoeler past ook nog in ons vitaliteitsbeleid om medewerkers een gezondere keus te laten maken.” Ronald van Es, financieel directeur, Macaw
“Het straalt aan alle kanten duurzaamheid uit.”
- Mark Daalderop, mededirecteur - Titus Brandsma College

Met trots gekoeld, bruisend & gefilterd kraanwater!

Kraanwater is het beste alternatief voor uw werkplek. De waterkoelers worden aangesloten op de waterleiding, filteren en koelen het water, zijn energiezuinig, zien er goed uit en vertellen een verhaal over minder plastic in zee. De waterkoelers zijn zowel in staande versie, tafelmodel of inbouw leverbaar en worden handgemaakt met duurzaam gewonnen hout. De waterkoelers kunnen uiteraard geleverd worden met koolzuur en met extra capaciteit.

Liever een ander model waterkoeler? Kantoor, horeca of school? Ook voor u hebben wij een passende kraanwaterkoeler.

waterflessen_logo_bedrukken
KRNWTR-RVS-waterflessen-homepage
Wist u dat?

Wist u dat grote zware plastic flessen worden ver van de plek van consumptie gevuld, waarna ze met een vrachtwagen worden getransporteerd? Dat betekent een hele hoop CO2 uitstoot. En ook voor de verpakking heb je een grote hoeveelheid fossiele brandstof nodig. En zo bijzonder is het water dat in deze flessen zit niet. Sterker nog, het heeft meestal exact dezelfde oorsprong als gewoon kraanwater.

Waarom een watertappunt op het werk?

Het drinken van water op de werkplek is van cruciaal belang voor de productiviteit en de mentale alertheid. Zelfs een lichte uitdroging kan leiden tot werknemers met een verlies aan redeneervermogen, visuele perceptie en wiskundige vaardigheden. De gemiddelde persoon brengt ongeveer 60% van zijn tijd door op het werk. Voor veel mensen, zal de meerderheid van deze uren worden besteed aan kijken naar een computerscherm en het uitvoeren van complexe taken. Deze activiteiten vereisen gerichte aandacht en concentratie.

Voldoende water drinken

Uitdroging komt met name voor op werkplaatsen met een hoge consumptie van cafeïne. Werknemers drinken vaak constant kopjes thee en koffie gedurende de werkdag. Cafeïne werkt als een diureticum, wat betekent dat werknemers die meerdere koppen koffie te drinken gedurende de dag een verhoogd risico lopen op de effecten van uitdroging. Ze lijden aan vermoeidheid, migraine en algemene slechte gezondheid riskeren ook eventuele verloren water niet wordt vervangen.

Werknemers moeten 100-200ml water drinken met regelmatige tussenpozen gedurende de dag. Dit komt ongeveer overeen met  acht volle glazen per dag. Werkplekken moeten personeel voorzien van een constante toevoer van vers drinkwater. Idealiter met een aantrekkelijke waterkoeler die uitnodigt om water te drinken en gemakkelijk toegankelijk is voor alle werknemers.

Tafelmodel of een staand model waterkoeler
De meeste waterkoelers zijn beschikbaar als een tafelmodel of als een losstaand model. De vrijstaande koeler is over het algemeen iets duurder, dan een tafelmodel. Wanneer je dus overweegt om een waterkoeler te kopen, moet je je goed bedenken waar je deze gaat plaatsen. Is er voldoende ruimte? Hoe staat de koeler in de keuken? Of hoe staat deze in de aula?

Staande koelers hebben altijd een ingebouwd koelsysteem. Bij tafelmodellen kan dit verschillen. Er zijn namelijk ook tafelmodel koelers, waarbij de inbouwkoeler in een keukenkastje geplaatst wordt. Het is bij die laatste belangrijk dat het keukenkastje vrij blijft en voldoende geventileerd. De koeler moet namelijk zijn warmte goed kwijt kunnen om het water te koelen.

Of je nu voor een tafelmodel of staand model waterkoeler kiest, iedere uitvoering heeft een geaard stopcontact nodig. In het geval van een waterkoeler op de waterleiding heb je ook een ¾ waterkraan (wasmachinekraan) binnen een straal van ongeveer 1,5 meter van de koeler nodig. Misschien wel belangrijker dan een tafel of staande uitvoering is wie de gebruikers van de koeler worden.