Kraanwater maakt je dik. Gelukkig is er de omgekeerde osmose

Dit beweerde Professor Adam Carey, hoogleraar Voeding aan de Leeds Metropolitan University, afgelopen zondag (28 maart 2010) in de Sunday Mail over het Londense leidingwater.

De schuld van vrouwen?
Professor Carey verklaart dat het zuiveringsproces van kraanwater goed is voor het uitroeien van de potentieel schadelijke micro organismen en bacteriën. Maar dat het waterzuiveringssysteem niet alle chemische stoffen die in het water zitten kan verwijderen. Waaronder het vrouwelijke hormoon oestrogeen dat voorkomt in het Londense kraanwater. Hij adviseert de omgekeerde osmose techniek

Oestrogeen
Oestrogeen komt in ons drinkwater via de landbouw (pesticiden) en via de urine van vrouwen (de pil) en zorgt voor ophoping van lichaamsvet door een verandering in de hormonale activiteit van ons lichaam. Toch blijft Carey het gebruik van water promoten, eventueel met een extra filter op je kraan. Het beste zou volgens hem zijn om een waterzuiveringskit te kopen die gebruik maakt van de omgekeerde osmose techniek.Van de wat???

Ik weet niet of oestrogeen ook bij ons in het kraanwater voorkomt. Waarschijnlijk wel. Maar ik ben 3 kilo afgevallen.

Voor de liefhebbers: De omgekeerde osmose
Hoogwaardige reiniging van water. Door deze techniek worden alle vervuilingen uit het water gehaald zoals kalk, bacteriën, virussen, chemicaliën, landbouwgif, nitraten. Dit proces werkt als volgt; In een bak met in het midden een deels doorlatend vlies, wordt in de ene helft vervuild en de andere helft schoon water gegoten. Het schone water zal door de thermodynamische wetten naar het vervuilde water gaan stromen. Zo wordt in de natuur de balans hersteld.

omgekeerder-osmoseEchter, bij waterzuivering streeft men niet naar een evenwicht tussen de linker en rechter helft, maar wil men aan een zijde zuiver water overhouden. Om dit te verkrijgen wordt druk uitgeoefend op het te reinigen water. De verontreiniging in het water wordt tegengehouden door middel van filters en alleen het zuivere water wordt doorgelaten.

De prijs? Een waterzuiveringsapparaat gebaseerd op deze techniek begint vanaf 100 euro tot 3.000 euro voor een zeer geavanceerde.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
  • Simon Schijf
    Geplaatst op 07:37h, 07 april

    Oestrogene in drinkwater, het verhaal blijft terug komen. Maar al één analyse resultaat gezien die dat bevestigd? Precies, dacht het niet. Er is een begrip oestrogeen remmende stoffen. Hier vallen de pesticiden onder waarover geschreven wordt. Maar ja die worden op lindaan na niet meergebruikt, wel worden andere middelen die moeilijker uit water te halen zijn gebruikt zoals Herbiciden, oxycarbonzuren en nog een aantal groepen van verbindingen. De drinkwaterwet en de Kader richtlijn oppervlakte water zijn streng en eenduidig. Alle rapportage in Nederland zijn openbaar en je kunt vrij snel alles inzichtelijk maken.

    Omgekeerde osmose klink heel leuk, maar je hebt daarna wel kunststof leidingen nodig, dit omdat water dat bereid is met omgekeerde osmose zeer agressief is niet alleen lost het koperen leidingen op het is ook niet gezond voor je lichaam. De zuurgraad is niet in de hand te houden en bacterien groeien er zeer snel in. De afvalstroom die je creerd is niet mis, wanneer je lozingverguningen ernaast legt en een analyse maakt van de gehaltes aan mineralen en pathagen die in de afvalstroom van een omgekeerde osmose apparaat zitten dan schrik je toch wel even. Omgekeerde osmose klink leuk, goed verkoop verhaal (op angst) kost veel water, electriciteit en creert een afvalstroom, waarbij het water dat je maakt niet meer voldoet aan de drinkwaterwet.

    Voor wateradvies, let gewoon op de VEWIN.

Geef een reactie