Kraanwater in de horeca: hoe krijg je het verkocht?

Beste lezer,

  • Ontginning, verpakking en transport van verpakt water zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot dan voor eenzelfde hoeveelheid leidingwater.
  • Minder dan 20% van de plastic flesjes wordt (gedeeltelijk) gerecycled.
  • Er drijft een eiland van plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje.

Redenen genoeg voor ons om iedereen aan te sporen om kraanwater te drinken als duurzaam alternatief voor flessenwater. Thuis en op kantoor, maar ook in de horeca.

Goed nieuws is dat een groeiend aantal horecazaken kraanwater gratis aanbiedt! Maar we begrijpen ook dat niet iedere ondernemer kraanwater gratis kan of wil aanbieden omdat dat een inkomstenderving is. We willen daarom ‘kraanwater op de kaart zetten’ (gratis of tegen betalingen). Klanten kunnen dan zelf bepalen of ze voor kraanwater kiezen, of voor bronwater. We hebben onder andere via facebook een actie lopen om hiervoor leden te werven.

Maar tot onze verbazing horen we echter regelmatig dat klanten niet willen betalen voor kraanwater, maar wel voor bronwater. Hoe kunnen we op een heel simpele manier uitleggen dat ze hetzelfde krijgen, maar dat kraanwater zoveel minder belastend is voor het milieu? Want bronwater is immers kraanwater dat door een drankenproducent gebotteld is.

Bij voorbaat dank voor jullie tips en suggesties!

Tetsuro en Tom

PS: Via onze site kunnen restaurants en cafés die kraanwater aanbieden, zich aanmelden. Deze horecazaken zijn ook te herkennen aan een WeTapWater sticker op de deur.