Stem 21 maart op Kraanwater

Deze partijen hebben kraanwater in hun verkiezingsprogramma opgenomen

Willen we meer of minder kraanwater? Je zou deze slogan zomaar kunnen horen op de avond van de verkiezingsuitslag. Tenminste als je in een van de volgende gemeentes woont, waar politieke partijen kraanwater in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.

Waarom Nederlands Kraanwater?

Bijna alle partijen, die kraanwater in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen, zijn het erover eens. Kraanwater is lekker, gezond en milieuvriendelijk. Duurzaamheid staat deze verkiezingen hoog op de agenda. In Nederland wordt het beste kraanwater gemaakt. Onze zuiveringstechnieken behoren tot de beste van de wereld. Bronwater is niet per definitie gezonder of zuiverder. Het is daarom dus overbodig om het nog te drinken. De volgende partijen vinden dat ook.

kraanwater in de verkiezingenD66 Apeldoorn

In Soest weten ze het al jaren. Het kraanwater van de Veluwe is top! De gemeente Soest schenkt tijdens raadsvergaderingen namelijk alleen kraanwater in KRNWTR karaffen. Het idee moet inmiddels overgewaaid zijn naar de gemeente Apeldoorn, waar D66 kraanwater in hun verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

“Kraanwater Tafelwater wordt van heinde en ver gehaald terwijl Veluws water tot de absolute top behoort. D66 wil het schenken van kraanwater in de horeca stimuleren.”

kraanwater in de verkiezingen christen unieChristenUnie Dronten

Eind november is er op de basisscholen in Dronten een campagne geweest om kraanwater te promoten. Deze bewustwording hebben de kinderen mee naar huis genomen en is nu terug te vinden in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Kraanwater drinken in plaats van bronwater zorgt namelijk voor minder zwerfafval.

“Eén van de ideeën van de ChristenUnie om dit te stimuleren was in de afgelopen periode de aanleg van watertappunten in elk dorp: overal kraanwater als drinkwater beschikbaar, en minder plastic flesjes als zwerfafval.”

CDA Gorinchem

Gorinchem is de afgelopen maanden wel in het nieuws geweest als het om kraanwater gaat. Ze hebben hier namelijk last gehad van het chemiebedrijf Chemours die illegaal GenX loosde. GenX is een stof die onder andere gebruikt wordt om de anti aanbaklaag in een koekenpan te maken. Het CDA in Gorinchem zet kraanwater op de menukaart.

“Het CDA wil kranen met gratis water in de stad. In veel steden is dit al geregeld en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Door op een aantal plekken in de stad kraanwater aan te bieden, kunnen mensen hun eigen flesje vullen, waardoor veel minder plastic flesjes gekocht hoeven te worden. (…) [D]át maakt Gorinchem voor toeristen, zoals fietsers en wandelaars, een gastvrije stad.”

Partij voor de Dieren Den-Haag, Apeldoorn & Arnhem (bijna overal)

De Partij voor de Dieren zet in op duurzaamheid. In bijna alle verkiezingsprogramma’s komt dezelfde zin voor. “De gemeente schenkt geen flessenwater meer, maar uitsluitend kraanwater.” Als gemeente geef je hiermee het goede voorbeeld (zie Soest). Je wakkert bewustzijn aan over duurzaamheid, natuur en milieu.

Staat jouw partij er niet tussen en hebben jullie kraanwater wel opgenomen in het verkiezingsprogramma? Laat het ons weten! mail: info@krnwtr.nl en we voegen je toe aan dit artikel.

Stem 21 maart KRNWTR!

Laat je stem niet verloren gaan en stem 21 maart 2018. En laat zien dat je KRNWTR drinkt!

Bronnen:     

https://www.krnwtr.nl/waterkan-bij-gemeente-soest/

https://www.krnwtr.nl/genx-waterfilter-drinkwater-is-veilig/

https://www.destentor.nl/zwolle/actiedag-om-drinken-van-kraanwater-normaal-te-maken~ab53f670/

https://www.apeldoorndirect.nl/politiek/d66-eigen-water-eerst-20180117/

https://dronten.christenunie.nl/page/44813

https://www.cda.nl/zuid-holland/gorinchem/standpunten/gratis-kraanwater-in-het-centrum/

https://www.partijvoordedieren.nl/gr2014/denhaag/document.pdf

https://www.apeldoorn.nl/DATA/TER/docs/politiek/gemeenteraad/verkiezingen_2018/partijen/pvdd_verkiezingsprogramma_apeldoorn_def2.pdf

 Alles weten over de subsidie watertappunt voor scholen?

Brochure aanvragen
X