drinkflessen bronwater

Je plastic drinkflesje hergebruiken of niet?

Kun je je waterflesje opnieuw gebruiken of niet? Dat is een vraag die we vaker krijgen. De twee belangrijkste punten:

A. Drinkflesje hervullen is ok
65% van de mannen en 86% van de vrouwen in Nederland hervult zijn of haar flesje minstens een keer. Een derde daarvan doet het zes keer of meer. Niets mis mee want op zich beter voor je portemonnee en het milieu dan elke keer een nieuw flesje kopen. Maar waarom zou je het niet doen?

Kijk voor een mooie drinkfles op krnwtr.nl/shop >>

Richtingwijzer_drinkfles_kraanwater_300px

B. Bacteriën in je drinkflesje
Elke keer dat je van je flesje drinkt, komt speeksel in het flesje terecht. Volgens Rijkerlt Beumer van de Universiteit Wageningen (onderzoek uit 2007) wordt je er niet ziek van, want het zijn per slot van rekening je eigen bacteriën. Maar op het moment dat de vlokken in je flesje gaan drijven, is dat op z’n minst onfris te noemen. In een van de 66 flesjes die toen zijn onderzocht, is ook de befaamde enterobacterie aangetroffen… bij het grote publiek beter bekend als de ‘poepbacterie’. Het kan toeval zijn, maar fris is alleszins anders.

C. Een plastic flesje is niet afwasbaar
Een plastic flesje is niet gemaakt om af te wassen, en kan niet tegen hoge temperaturen. Wanneer een plastic waterflesje aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, verandert de samenstelling van de kunststof, en daarmee ook de samenstelling van het water dat je erin bewaart. Dit kun je zelfs proeven wanneer je je flesje een tijd lang in de zon, op het dashboard van je auto te laten liggen. Daarvoor moet het wel nog zomer worden…

D. Je maakt reclame voor bronwater
Je hebt je flesje bronwater gekocht, en vult het daarna weer met water. Dat doe je misschien uit milieuoogpunt, misschien is het een kostenoverweging. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat je hierdoor reclame blijft maken voor het bron- of mineraalwatermerk dat er oorspronkelijk in zat. Daardoor geef je helemaal geen signaal af aan de mensen om je heen, dat kraanwater drinken het beste alternatief is.

KRNWTR-Fles-Gegraveerd-MintgroenConclusie: Roestvrijstalen bidon
Het beste alternatief is daarom om een roestvrijstalen bidon van de hoogste kwaliteit te kopen. Bacteriën vinden op RVS geen goede ondergrond om zich te ontwikkelen. Deze flessen heb je in alle soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de Dopper, Join the Pipe, Tap’n Go of ONE for ONE. En ook onze eigen rvs KRNWTR drinkfles! Met krnwtr laat je duidelijk aan je collega’s, sportvrienden of medereizigers zien dat jij bewust kiest voor kraanwater. Onze bidon is van roestvrij staal. Als de fles vies is, kan je deze omspoelen. Als deze heel vies is, kan je deze schoonmaken met een sopje.

Dus, gooi voor de allerlaatste keer je plastic flesje weg, en koop een bidon die bij je past!