ITGWO, BDNKT!

Op 7, 8 en 9 september vond de vierde editie van Into thé Great Wide Open plaats op Vlieland. Deze editie bood naast muzikale pareltjes, verrassend mooie locaties, lokaal geïnspireerde eetgelegenheden en een ontspannen sfeer vooral ook heel veel kraanwater.

Op het sportveld was geen flessenwater meer te koop, maar kon het publiek naar hartenlust onbeperkt kraanwater tappen bij drie waterpunten. Voor ons tweede bezoek aan het festival hebben we een speciale limited edition ITWGO – krnwtr drinkfles ontwikkeld. Hiermee mochten bezoekers de verschillende festivallocaties op, en voor iedereen die geen flesje wou, werden door het lokale waterbedrijf Vitens gratis drinkbekertjes aangeboden. Ook backstage en in de personeelsruimtes werd opgeroepen om kraanwater te drinken: artiesten konden uit krnwtr drinkbekers drinken, voor vrijwilligers stonden glazen krnwtr flessen op tafel.

Dit jaar waren we beter voorbereid op een vlotte verkoop dan vorig jaar, en daarom hadden we naast de 800 ITGWO flesjes, ook nieuwe, smallere flesjes meegenomen. In totaal hebben we 1.300 flesjes verkocht, aan 6.000 bezoekers. Overal krnwtr flesjes… dat was een geweldig beeld! Kijk hier naar de photostream op Facebook.

Een aantal artiesten waaronder Spinvis, Anne Soldaat, Janne Schra, Alt-J, Dave Von Raven en Ben Caplan hebben een aantal flesjes gesigneerd, die op zondag werden verkocht. Ben Caplan beloofde dat hij nooit ‘bottled water’ op zijn rider had staan, maar dat hij nu expliciet zou vragen om kraanwater. Hulde voor de man! Echter hoorden we ook van een groot deel van de bezoekers dat niet alle artiesten voor kraanwater kozen, en dat er nog steeds veel flessenwater werd gedronken op het podium. Daar gaan we volgend jaar werk van maken!

Behalve krnwtr flesjes en drinkwater, kon men bij onze stand ook terecht voor krnwtr key cords en houten ITGWO labels. In ruil hiervoor, vroegen we om een foto van de krnwtr drinkfles online te delen. Meer dan 100 foto’s online gesharede van onze flesjes vinden wij ontzettend bijzonder. Vooral als je bedenkt dat de meeste batterijen van telefoons op sterven na dood zijn, en dat de ontvangst op het eiland bijzonder beperkt was. Ook onze t-shirts waren gewilde objecten waar door sommigen gretig op geboden werd. Wellicht iets dat we in de toekomst ook zullen gaan aanbieden! Wil je weten hoeveel er getweet wat er zoal getweet werd, check dan deze Storify post.

Wij hebben ontzettend veel genoten van de vierde – onze tweede – edtie van Into the Great Wide Open! In vele opzichten heeft het festival, het eiland, de bezoekers en de medewerkers ons verbaasd en verrast. Wij komen volgend jaar heel graag terug!!!

ITGWO, bdnkt!

Bekijk hier de photostream op Facebook!