Op bijna alle festivals worden plastic wegwerpflesjes verkocht. Hier wordt flink aan verdiend, maar het levert een hoop extra afval op. KRNWTR wil hier verandering in brengen. Het doel is om festivalbezoekers kraanwater te laten drinken, zonder dat het tot inkomstenverlies leidt bij de organisatie. Twee proeven bij het festival Into The Great Wide Open op Vlieland waren een succes.

ITGWO 2011
Into The Great Wide Open 2011 was het eerste festival voor KRNWTR. Bezoekers konden voor 7,50 euro een roestvrij stalen KRNWTR-bidon kopen en deze gedurende het festival gratis vullen met kraanwater (bij de bars werd nog gewoon bronwater verkocht, waardoor de keuze volledig bij de bezoeker lag). Om dit alles mogelijk te maken is met hulp van de gemeente Vlieland, de provincie Friesland en waterbedrijf Vitens een permanent waterpunt op het festivalterrein aangelegd.

ITGWO 2012
Een jaar later stond KRNWTR wederom op ITGWO. Ditmaal met meer tappunten en slankere roestvrij stalen KRNWTR-bidons met het logo van Into The Great Wide Open er op gedrukt. In totaal werden er 1300 flessen verkocht. “Kraanwater tappen past bij ons”, stelt Ferry Roseboom namens Team Into The Great Wide Open voorafgaand aan het festival. “Wij zoeken eenvoudige, duurzame alternatieven, in dit geval voor belachelijk dure waterflesjes. Ik ben ervan overtuigd dat mensen net zo lief kraanwater drinken maar dan moet het er wel zijn. Vroeger stond er bij wijze van spreken op alle straathoeken een fonteintje. Die moeten terug.”

De mogelijkheden op een rij:
– Tegen een vast bedrag
(bijvoorbeeld 50 cent per glas)
– Voor een vast bedrag de hele dag kraanwater drinken
(bijvoorbeeld 5 euro)
– Samen verpakkingen ontwikkelen
(zie voorbeelden hiernaast)
– Gratis water aanbieden
(en eventueel laten sponsoren)
-Veel andere opties.

Benieuwd geworden? Mail ons!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail