Hyundai deelt KRNWTR flessen uit bij presentatie waterstofauto

Hyundai werkt aan een schone toekomst en presenteerde op 15 april de eerste waterstofauto in Nederland. Een duurzame auto, die op waterstof rijdt is een perfecte gelegenheid om kraanwater te promoten, vindt Hyundai. Daarom deelt Hyundai 200 stijlvolle KRNWTR beugelflessen uit bij de presentatie van haar nieuwe automodel, de iX35.

341516252580_
Groene Mobiliteit
Met de waterstofauto wil Hyundai ‘groene mobiliteit’ creëren in Nederland. Doordat de fossiele brandstoffen opraken, heeft Hyundai een auto geproduceerd die niet meer afhankelijk is van olie en benzine. De waterstofauto rijdt 600 kilometer op één tank en stoot alleen water en geen schadelijke gassen uit. Deze auto zelf is dus Co2 neutraal. De huidige uitvoering is voornamelijk bedoeld voor het bedrijfsleven en overheidspersoneel. Vanaf 2015 is de waterstofauto beschikbaar voor consumenten.

Hoe het werkt
Als je waterstof tankt, zorgt de ‘fuel cell’ in de auto ervoor dat de waterstof ontleed wordt in elektriciteit en water. Het water wordt afgevoerd en de elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De Hyundai wekt dus in principe zijn eigen energie op. Een volle tank waterstof kost ongeveer €56.

DSC_0018hyundai-ix35-fcev-441.jpgauto en waer