“Horeca vindt kraanwater lekkerder dan Sourcy, Spa of Vittel”

BAVEL – Natuurlijk was de waterproeverij maar bijzaak, op de biertapwedstrijd van Koninklijke Horeca Nederland. Dat maakt de uitslag niet minder verrassend. De ruim honderd aanwezige representanten uit de horeca, verkozen de smaak van het kraanwater in Bavel boven dat van Spa, Sourcy, Vittel en Chaudfontaine.

Het product van Brabant Water werd tijdens de blindproeverij beloond met 286 punten. Alleen het bronwater van Spa was met 282,5 punten een serieuze bedreiging voor de eindzege.

De proeverij is bedacht door Peter Werther van Koninklijke Horeca Nederland. “Ik had deze uitslag wel verwacht”, vertelt hij. “Veel mensen beseffen niet dat we in Breda en omstreken geweldig kraanwater hebben.”

Het kraanwater in Bavel wordt in Dorst uit de grond gehaald. De bron ligt tweehonderd meter diep, waardoor er sprake is van een natuurlijke zuivering, aldus Brabant Water. De proeverij toont aan dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Duizend liter kraanwater kost 0,89 euro. Deze hoeveelheid Chaudfontaine kost 500 euro in de supermarkt.

kijk hier welke restaurants nu al kraanwater schenken

Bron: BNDeStem

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
  • Luciano
    Geplaatst op 06:19h, 20 maart

    Ik vroeg me af, uit een buitensportwinkel heb ik een tijd gleeden een metalen drinkwaterfles aangeschaft (het merk is me even ontschoten, maar het is wel een bekend merk). Als ik hieruit water drink, vind ik het niet lekker smaken, het smaakt metalig. Mijn vriend heeft hier geen last van, kwestie van smaken verschillen kennelijk.Hebben jullie enig idee of de bidon smaakvrij is? Ik vind het anders erg zonde om er een aan te schaffen. Het lijkt me wel prettiger dan plastic flesjes te hervullen.

Geef een reactie