Hoeveel mag je per dag drinken?

header-kraanwaterdrinken-filter

Water. Wie genoeg water drinkt functioneert beter en het is goed voor je gezondheid. Maar teveel drinken is óók niet goed. Als je twee liter water per dag drinkt en daar frisdrank, koffie en thee bij optelt, dan drink je al gauw teveel. Hoeveel mag je nu eigenlijk drinken?

Lees hier: Hoeveel suiker zit er in frisdrank?

Dé Formule
Er bestaat een formule waarmee je kan berekenen hoeveel vocht je per dag mag drinken.

0.03 x je lichaamsgewicht = hoeveelheid water dat  je per dag mag drinken

Als je dus 75 kilo weegt, is het goed om per dag 2.25 liter vocht tot je te nemen. 0.03 x 75 kg = 2.25 liter

Teveel drinken is niet goed
Als je teveel water drinkt, dan kan je lichaam dit niet aan. De zoutbalans wordt verstoord en je hersencellen kunnen dan uitzetten (ze nemen meer water op, dan dat ze gewend zijn). Hoofdpijn is een voorteken hiervan, omdat je hersenen uitzetten tegen je zenuwen aandrukken. Uiteindelijk kan er een zuurstofgebrek ontstaan doordat je bloedcellen je bloedvaten dichtdrukken. Je kan hierna het bewustzijn verliezen of zelfs erger je leven.

Waarom je voldoende water moet drinken:

1. Je concentratie verbeterd
Bijna 80 procent van onze hersenen bestaan uit water. Als je hersenen voldoende gehydrateerd zijn kan je je beter concentreren. Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Het drinken van 8 tot 10 kopjes water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%. Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben. Wie weinig water drinkt, functioneert ook mentaal slechter.

2. Je krijgt meer energie
Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als je in de middag inzakt en je wanhopig een middag dutje wil doen, drink dan een glas kraanwater. Het zorgt er ook voor dat je beter in je werk bent, of het voorkomt in ieder geval dat je slecht presteert werk. Je hoeft maar voor slecht 2% uit te drogen en je hebt al moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

3. Het vermindert stress
Stress veroorzaakt uitdroging en uitdroging veroorzaakt stress. Als je op zoek bent om kalmer door het leven te gaan, probeer dan eens wat meer kraanwater te drinken. Klinkt dat te makkelijk? Het verband tussen water en minder stress is al regelmatig vastgesteld. Al onze organen hebben namelijk water nodig om te functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, dan functioneert je lichaam niet goed.

4. Je wordt gezonder
Voldoende water drinken voorkomt hoofdpijn en het heeft een positieve invloed op je stofwisseling. Dankzij water zuiver je je lichaam van afvalstoffen.

5. Je huid wordt mooier
Een mooie huid willen we allemaal. Drink voldoende kraanwater en het Axe-effect komt vanzelf goed. Gebruik liever geen plastic fles Drink water uit een glas of rvs. Alleen glas en roestvrijstaal geven geen chemicaliën af aan het water en zijn bacterie vrij.


btn_cat_rvs_drinkflessen_08Met KRNWTR de juiste hoeveelheid water

Met de roestvrijstalen KRNWTR waterfles drink je altijd voldoende water. Met de inhoud van de fles in combinatie van de formule van hierboven, weet je precies hoeveel water je kan en mag drinken. Houd wel rekening met frisdrank, kopjes koffie en thee. En met de KRNWTR waterkan op je bureau hou je helemaal precies bij hoeveel water je naarbinnen werkt. 1 kan in combinatie met een paar koppen thee of koffie per dag is dus al snel ruim voldoende!

Hoeveel water drink jij op school of op je werk?
Houten-waterkoeler-KRNWTR-met-waterkaraf-tafelmodel-waterkoelerpagina

KRNWTR Tappunt

Een KRNWTR waterkoeler zorgt ervoor dat er meer water wordt gedronken. Lees meer over de KRNWTR WATERKOELERS > of stuur ons een email.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
2 Reactie's
 • Jacob van der goot
  Geplaatst op 17:25h, 19 april

  Ik weeg 102 kilo hoeveel water mag maximaal drinken .

 • Roderick
  Geplaatst op 13:56h, 20 april

  0.03 x je lichaamsgewicht = hoeveelheid water dat je per dag mag drinken

  0.03 x 102 = 3.06

Geef een reactie