Hippe designer flessen van bekende bronwatermerken

San Pelligrino & Bulgari

Bekende bronwatermerken komen elk jaar met mooie designerflessen om hun merk hip te maken. San Pellegrino heeft zijn nieuwe limited-edition waterfles nu gebaseerd op een vintage juweel uit de Bulgari-collectie van 1965. San Pellegrino streeft hiermee om samen met Bulgari het beste van Italië op tafel te zetten.

‘Ons merk is een internationaal symbool van Italiaanse kunst van leven. Samenwerken met Bulgari voegt kracht toe aan onze inspanningen om de mooiste kant van Italië te laten zien,’ aldus Stefano Agostini, CEO van San Pellegrino.

Het bronwatermerk kiest sinds kort elk jaar een vooraanstaand Italiaans merk om mee samen te werken (in 2010 met het Italiaans modehuis Missoni). Drie maanden lang zal de gracieuze fles de tafels van de beste en meest verfijnde restaurants over de hele wereld sieren. Wie gaat de karaf van krnwtr designen?

drinkflessen_evian

Evian bronwater: elk jaar een spectaculaire eindejaarsfles

Evian, zo ongeveer het beroemdste gebottelde water, komt al vanaf 2007 ieder jaar met een spectaculaire eindejaarsfles ontworpen door een beroemde designer.

De eerste fles werd ontworpen door niemand minder dan de Franse fashion designer Christian Lacroix, in 2008 door Jean-Paul Gaulthier, in 2009 door de Brit Paul Smith, in 2010 door de Japanse designer Issey Miyake en in 2011 was de eer aan de bedenker van de minirok, André Courrèges.  Op de designerflessen staat meestal een glinsterende bloem afgebeeld; een symbool van jeugd en de Evian slogan: ‘Live Young’. Voor 3,95 hoef je het eigenlijk niet eens te laten, als je hem daarna ook als vaas gebruikt:)

piet boon bronwaterfles sourcySourcy & Piet Boon

In 1988 boorde Vrumona onder haar eigen terrein in Bunnik een bron aan die officieel werd erkend als mineraalwaterbron. De geschiedenis van deze bron gaat zo’n 1250 jaar terug. Het moment waarop het regenwater uit de (toen nog) pure en frisse lucht viel op de Utrechtse Heuvelrug. Het sijpelde eeuwenlang druppel voor druppel verder de bodem in en werd door talloze aardlagen gefilterd, gezuiverd en verrijkt met mineralen. Uiteindelijk kwam het diep onder de grond tussen ondoordringbare kleilagen tot rust. Sourcy mineraalwater wordt nu gewonnen vanuit de bron op 130 meter onder de aardbodem. De nieuwe fles is ontworpen door de Nederlandse designer Piet Boon.

Een waterzuiveringsbedrijf van Vitens ligt 600 meter verder (zie kaart).

vitens-en-sourcy

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: het duurste bronwater is Bling H2O