Lekkerste_kraanwater_van_europa

Welk land heeft het lekkerste kraanwater van Europa?

Verkiezing lekkerste kraanwater van Europa, 2020

Welk land heeft het lekkerste kraanwater van Europa? Ter ere van de Wereld Water Dag, op 22 maart, organiseerde KRNWTR+ de European Water Awards. Maar liefst 10 landen deden mee en streden om de titel ‘lekkerste kraanwater van Europa’. De inzendingen werden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. Uiteindelijk kwam  het Oostenrijkse kraanwater bovenaan te staan waardoor ze de KRNWTR+ Awards, Europa 2020 wonnen.

Waarom de KRNWTR+ Awards?

In Nederland hebben we heerlijk zuiver kraanwater. Vaak spreken we zelfs van het beste kraanwater ter wereld. Maar hoe zit het eigenlijk met de andere Europese landen? Om daar achter te komen organiseerde KRNWTR+ op Wereld Water Dag de European Water Awards. Tien Europese landen kregen de mogelijkheid om te bewijzen hoe lekker hun kraanwater waarna een deskundige en onafhankelijke jury dat beoordeelde. Is ons kraanwater echt zo lekker als wij denken? En hoe plaatsen we ten opzichte van de andere landen? Je leest het meteen hier.

Wat doet KRNWTR+

KRNWTR+ is een sociale onderneming die het gebruik van single-use plastic waterflesjes tegengaat en zich inzet tegen de plasticsoep. Dit doen we door duurzame watertappunten te plaatsen bij bedrijven, scholen en in de horeca. Op deze manier wordt het lokaal getapte water gefilterd, gekoeld en bruisend gemaakt, waardoor het een aantrekkelijk alternatief vormt voor verpakt flessenwater.

Lees hier verder over de duurzame KRNWTR+ watertappunten

Waterkoelers_watertappunten_krnwtr-eigenschappen
Het lekkerste water van europa

De top 10

1. Oostenrijk

‘Fris, sterk en zuiver. Hier valt niet om te twisten, typische aroma’s van water’

2. Nederland

‘Clean, soepel en het mondgevoel is precies goed’

3. Engeland /

‘Direct schraal, beetje zuren. Smaakt vertrouwd’

3. Frankrijk

‘Heel licht mineraal, maar niet zout. Soepel en verfrissend’

4. Duitsland

‘Zurig en op de achtergrond bitter. Toch heel soepel’

5. België /

‘Direct zout, maar toch soepel. Doet mij denken aan een pierenbadje’

5. Luxemburg

‘Extreem zacht water, bijna te soepel. Doet denken aan een kabbelend beekje’

6. Spanje

‘Vies, smaakt naar nat zand. En een beetje vuilnis. Doet alarmbellen rinkelen’

7. Portugal

‘Uitgesproken vieze chloorsmaak. Een soort zwembadwater dat er al even lag’

8. Italië

DNS – Niet aangeleverd

Waterdragers uit heel Europa

Uit heel Europa werd door waterdragers vers getapt kraanwater aangeleverd in verzegelde containers. Een deskundige jury beoordeelt de waters op smaak. Nederland leverde kraanwater uit Tilburg, de winnaar van de Nederlandse kraanwater awards in 2019.

Uitreiking Awards

Op zondag 22 maart is het Wereld Water Dag. Ter ere van deze dag is het Oostenrijkse kraanwater uitgeroepen tot winnaar van de KRNWTR+ European Water Awards. Zij mogen zich  ‘Het lekkerste kraanwater van Europa 2020’ noemen.

Het lekkerste water van europa

De Jury

Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de diverse waters op smaak. De jury bestaat uit o.a. watersommelier Marielle Thiadens, sodasommelier Leslie Dronkers, wijnsommelier Boris Visser en theesommelier Maxine Rietveld.

Marielle Thiadens

watersommelier

Leslie Dronkers

sodasommelier

Borris Visser

wijnsommelier

Maxine Rietveld

theesommelier

Pers

Voor meer informatie, hoge resolutie beeldmateriaal of andere informatie kun je contact opnemen met iris@krnwtr.nl of bellen naar 020 80 88 400