Een hervulbaar waterflesje: ‘Eau zo goed’

Stop met die plastic waterflesjes…

Zegt Marcus Polman van Esquire: “en ga eens wat groener denken.”

Water is goed voor je. Minstens anderhalve liter per dag. Producenten van bron- en mineraalwater doen er goede zaken mee. Want zo’n waterflesje staat ook nog eens cool. Maar de kritiek op deze miljoenenindustrie neemt toe. Steeds meer consumenten realiseren zich dat flessenwater helemaal niet zo goed is voor het milieu en ook niet voor de portemonnee. Wat is er eigenlijk mis met gewoon kraanwater? Het is goedkoper (tot tweeduizend keer!), spaart het milieu (geen verpakking, geen transport) en smaakt prima.

herbruikbare waterfles_webshopOnderzoek van de Duitse consumentenbond
Het kraanwater in Nederland – zorgvuldig gereinigd – behoort zelfs tot het allerbeste van de wereld. En nu blijkt de gepropageerde heilzame werking van mineraalwater- en bronwater ook nog eens tegen te vallen. Van de onderzochte 29 merken in een recent onderzoek van de Duitse consumentenbond bleek tweederde weinig tot zeer weinig ‘minerale stoffen’ te bevatten, zelfs minder dan in kraanwater. Kortom: kies kraanwater (ook in de horeca). En als je dan op je werk of op de sportschool rondloopt met een verantwoorden fles of bidon kraanwater wil je natuurlijk ook een beetje een knappe herbruikbare fles.

1: KRNWTR:
Drinkfles van roestvrijstaal. Van de bedenkers van krnwtr.nl, een internetcommunity die campagne voert voor het gebruik van meer kraanwater. Ook als glazen waterkaraf verkrijgbaar

Bron: Esquire, oktober 2012

[shortcodelic-woocarousel carousel=”3″]