GroenLinks wil gratis kraanwater in de horeca.

Deze week heeft GroenLinks contact met ons opgenomen, met de vraag of wij als partner de petitie ‘gratis kraanwater in de horeca’ willen steunen.

GroenLinks wil dat consumenten altijd gratis kraanwater kunnen krijgen in de horeca. Als 25.000 mensen dat via een petitie steunen, dient de partij een wetsvoorstel in. GroenLinks vindt dat een restaurant of café moet worden verplicht desgevraagd gratis kraanwater te leveren bij een bestelling, omdat dit zowel geld bespaart als ook goed is voor het milieu, laat Jesse Klaver weten aan NU.nl.

Wij steunen ze uiteraard in hun missie om kraanwater verplicht te stellen in de horeca, maar vinden niet dat het in iedere situatie gratis moet.

Onder andere via onze facebookpagina ‘fans van kraanwater in de horeca‘ hebben we veel contact met zowel gasten als ondernemers. Hieruit blijkt dat het door gasten erg gewaardeerd wordt als het gratis is, maar dat ze ook begrijpen dat het in bepaalde gevallen niet gratis kan. Uiteraard is gratis kraanwater schenken erg gastvrij, maar we vinden dat de ondernemer zelf mag bepalen of hij er wel of geen vergoeding voor vraagt. Dit verhoogt ook het draagvlak bij de horecaondernemers voor een dergelijke actie. Uiteindelijk zal de marktwerking ook bepalen welke bedragen en welke voorwaarden aanvaardbaar zijn. Wij pleiten er daarom voor om kraanwater op de kaart te zetten.

We zijn benieuwd naar jullie mening hierover.