Gratis kraanwater & krnwtr flesjes op Noorderzon

Duurzaamheid is gelukkig een ‘hot item’. Ook voor Noorderzon. Het festival heeft in de periode 2009-2011 veel maatregelen genomen die het festival schoner, eerlijker en duurzamer maken. En doet daar in 2012 een schepje bovenop. Waaronder het terugdringen van het waterverbruik.

Waterbedrijf Groningen
Like ‘Wotter uut Grunn’ van Waterbedrijf Groningen op Facebook en verdien een gratis hervulbare KRNWTR waterfles. Tijdens  Noorderzon geeft Waterbedrijf Groningen dagelijks tien hippe flesjes weg. Op een Noorderzon-locatie die vlak van te voren via Facebook en Twitter bekend wordt gemaakt. Op donderdag 16 t/m zaterdag 25 augustus worden de flesjes tussen 20.00 uur en 21.00 uur uitgedeeld en op zondag 26 augustus tussen 15.00 uur en 16.00 uur.

Daarnaast kunnen bezoekers gedurende het hele festival gratis vers water tappen op verschillende locaties op het festivalterrein. Als bezoekers hun hervulbare fles of bidon zijn vergeten: er zijn ook bekertjes beschikbaar. Uiteraard zijn die biologisch afbreekbaar.

Jongeren bewust maken
Waterbedrijf Groningen wil met de campagne ‘wotter uut Grunn’ met name jongeren bewust(er) maken dat het slimmer is om water uit de kraan te drinken in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Ook Waterbedrijf Groningen wil met deze campagne kraanwater als duurzame dorstlesser op de kaart zetten. Bij jong én oud en alles ertussenin