Earth Water in de horeca…Eh, nee!

Het ‘duurzame’ alternatief voor bronwater?
Als ik in de horeca kom let ik er op of er kraanwater of bronwater geschonken wordt.  De laatste tijd zie ik steeds vaker Earth Water staan: het ‘duurzame’ alternatief voor bronwater. Zo ook afgelopen zaterdag weer in restaurant Pont 13 te Amsterdam. Zucht…

Dat is nog eens verantwoord drinken
Door het drinken van Earth Water steun je de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). Deze vluchtelingenorganisatie investeert de nettowinst van Earth Water in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

Of toch niet zo verantwoord als het lijkt?
Is Earth Water wel echt zo duurzaam? Met de productie en het transport van Earth Water wordt, voor het gemak, even geen rekening gehouden. Nu weet ik ook wel dat verpakt water altijd zal blijven bestaan. Als ik in China ben drink ik graag verpakt water. Maar WAAROM moet ik het ook op die plekken drinken, waar je ook gewoon kraanwater kunt schenken?

Doe mij toch maar kraanwater
Als je het mij vraagt doet Earth Water ‘in the end’ precies hetzelfde als de gemiddelde bronwaterfabrikant. Water verpakken en transporteren naar plekken waar het juist niet nodig is. Kortom, ik wil best betalen voor water in de horeca en helemaal graag als het naar een goed doel gaat. Maar als het effe kan, gewoon normaal doen. Kraanwater, alstublieft.

Over Earth Water
Het drinkwater van Earth Water zit in een kartonnen verpakking en is over de hele wereld verkrijgbaar.  Je kunt Earth Water drinken uit een luxe fles of verpakking bij verschillende horecagelegenheden. Inmiddels heeft men ook een biologisch afbreekbare PET verpakking.