Dag 92: Thee met bronwater?

Thee is een simpele drank. Je warmt wat water op en je hangt er een zakje met theekruiden in. Gevorderden gebruiken een eitje of een andere hulpmiddel om het aroma van de theeblaadjes aan het water te geven. Het hoofdingrediënt van een kopje thee is in mijn beleving vooral opgewarmd water uit een kraan.

Maar daar denken sommigen anders over. Neem bijvoorbeeld Thieme Echte Thee. Die beweren dat je bronwater moet gebruiken omdat er bij kraanwater een vliesje op je water komt. Mij is altijd verteld zo’n viezig vliesje verschijnt als het water niet tot het kookpunt is verhit… Is deze volkswijsheid onzin? Hebben mijn vrienden en vriendinnen mij en zichzelf jarenlang voor de gek gehouden? Of stellen ze zich bij Thieme aan?

De test was simpel: komt er een vliesje op kraanwater als het gekookt is? Het antwoord is NEE. Dus tenzij iemand me een gegronde reden kan geven om bronwater te gebruiken om thee te maken, lijkt het er sterk op dat ze er bij thee-expert Thieme baat bij hebben bronwater te verkopen… Maar waarom?

En trouwens, hoe zou dat in de horeca moeten? Gaan ze daar 1,50 euro voor het bronwater en 1,50 euro voor de thee in rekening brengen?

Gekookt met een waterkoker… wie ziet het vliesje?

Tags:
,