Dag 87: afvallen en geld besparen… of twee voordelen van 100dgnkrnwtr

Vandaag zakte mijn broek bijna af, maar niet van verbazing over het een of het ander. Nee mijn broek zakte letterlijk bijna af! Volgens mij is dat geen gevolg van het drinken van kraanwater, maar wel door het niet drinken van alcohol.

Nu moet ik de broeksriem aanspannen. Dat is dan weer figuurlijk, want dankzij 100dgnkrnwtr, heb ik ook al aanzienlijk wat geld bespaard. Ik maak daarbij een onderscheid tussen directe en indirecte kosten die ik maak door alcoholconsumptie.

Voor ik aan 100dgnkrnwtr begon, dronk ik met veel gemak twee keer per week alcohol. Minstens een keer op een weekdag , na het sporten, en minstens een keer in het weekend, met vrienden. Gemiddeld bespaar ik daarmee 25 euro per week. En dan overdrijf ik absoluut niet! Hou dat 100 dagen vol, en je komt al snel op 350 euro uit. Das best netjes!

Maar ik bespaar ook indirect kosten. Want hoe vaak gebeurt het niet dat ik na een paar biertjes op zaterdagmiddag geen zin meer heb om te koken? Dan ga ik meestal naar een traiteur, laat ik wat bezorgen, of eet ik wat ter plaatse. En dat kost al gauw een tientje meer, per persoon.

DUS: 100dgnkrnwtr is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mijn figuur én portemonnee!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
2 Reactie's
 • Marion de Koning
  Geplaatst op 06:45h, 01 april

  Ha Tetsuro,

  Ik ben per 1 februari begonnen om 100 dagen kraanwater te drinken. Inmiddels heb ik berekend dat ik op dag 60 zit. Ik moet zeggen: het bevalt erg goed. Vooral het niet drinken van wijn en oude jenever.

  Ook in restaurants waar ik regelmatig kom (Merkelbach in de Watergraafsmeer en De Generaal in Baarn) reageren ze heel positief (bij beide restaurants krijg ik inmiddels een karaf water zonder er om te vragen).

  De rekeningen zijn een stuk lager en ook de rekening bij supermarkt zijn lager.

  Ben wel benieuwd hoe je je gaat bezatten als die 100 dagen afgelopen zijn.

  Let me know.
  Groet,

  Marion de Koning

 • Watercompany Waterkoelers
  Geplaatst op 01:42h, 02 april

  Mooie initiatieven die jullie doen. Ik hoop dat dit navolging krijgt na deze 100 dagen.Ik (Huub Mutsaers) was graag op jullie uitnodiging ingegaan om het stokje over te nemen alleen zou jullie aktie uit mijn mond een heel andere lading hebben. Kraanwater is gezond, lekker, goedkoop en goed voor de lijn. Als jullie dat roepen heet dat idieel, als ik dat roep commercieel.
  Succes voor de laatste 9 dagen.

Geef een reactie