Dag 87: afvallen en geld besparen… of twee voordelen van 100dgnkrnwtr

Vandaag zakte mijn broek bijna af, maar niet van verbazing over het een of het ander. Nee mijn broek zakte letterlijk bijna af! Volgens mij is dat geen gevolg van het drinken van kraanwater, maar wel door het niet drinken van alcohol.

Nu moet ik de broeksriem aanspannen. Dat is dan weer figuurlijk, want dankzij 100dgnkrnwtr, heb ik ook al aanzienlijk wat geld bespaard. Ik maak daarbij een onderscheid tussen directe en indirecte kosten die ik maak door alcoholconsumptie.

Voor ik aan 100dgnkrnwtr begon, dronk ik met veel gemak twee keer per week alcohol. Minstens een keer op een weekdag , na het sporten, en minstens een keer in het weekend, met vrienden. Gemiddeld bespaar ik daarmee 25 euro per week. En dan overdrijf ik absoluut niet! Hou dat 100 dagen vol, en je komt al snel op 350 euro uit. Das best netjes!

Maar ik bespaar ook indirect kosten. Want hoe vaak gebeurt het niet dat ik na een paar biertjes op zaterdagmiddag geen zin meer heb om te koken? Dan ga ik meestal naar een traiteur, laat ik wat bezorgen, of eet ik wat ter plaatse. En dat kost al gauw een tientje meer, per persoon.

DUS: 100dgnkrnwtr is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mijn figuur én portemonnee!