Dag 7: voor het eerst uit eten

100 dagen thuis zitten en kraanwater drinken is eigenlijk niet zo moeilijk. De beproeving zit hem vooral in het sociale leven buiten de deur, zoals een hapje buiten de deur eten.

Vandaag heb ik voor het eerst sinds het begin van 100dgnkrnwtr gegeten bij Monte Verde. ‘Wat mag ik voor jullie inschenken?’, vroeg de ober vriendelijk. ‘Een glaasje kraanwater alstublieft’. In eerste instantie was de ober niet zo happig op deze bestelling, maar na een heel klein beetje aandringen kreeg ik een mooie karaf kraanwater van de beste man. Monte Verde is een Italiaans restaurant dat vooral bekend staat omdat het er zo goedkoop (en prima) eten is. Een typisch geval van een restaurant dat het ook moet hebben van de drankomzet. Daarom heb ik voorgesteld om iets te betalen voor mijn karafje water, want per slot van rekening is hun business model er niet op voorzien dat men geen drank koopt… Maar dat hoefde niet.

Monte Verde staat dus vanaf vandaag ook op de kaart van horeca gelegenheden die kraanwater schenken.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Geen reactie's
  • ReneS
    Geplaatst op 18:19h, 23 april

    Ik heb een hekel aan karaffen water, vooral omdat ze niets opleveren (zie http://www.crazywaiter.com/can-i-have-a-jug-of-water-no/) maar ik ben blij om te lezen dat je oog hebt voor het “business model” in de horeca!

    Overigens is het water hier in Frankrijk van stuk mindere kwaliteit dan in Nederland (vooral in de zomer) en drink ik water uit de fles.

Geef een reactie